Uitgeverij Wolters Kluwer haalt ongeveer vijftig procent van de digitale inkomsten uit producten die gebruikmaken van AI.

Dat schrijft Nancy McKinstry, CEO en voorzitter van de raad van bestuur in het halfjaarverslag van de multinational. ‘We zien generatieve AI als een krachtig hulpmiddel om waarde voor onze klanten te genereren’, aldus McKinstry.

Ook meldt Wolters Kluwer een toename van abonnementen op digitale juridische databanken en informatieplatformen, zoals Navigator. De inkomsten uit deze abonnementen stegen met acht procent ten opzichte van de eerste zes maanden van vorig jaar.

Het aantal papieren abonnementen daalde juist met tien procent. In Nederland geeft Wolters Kluwer meer dan dertig juridische tijdschriften op papier uit, waaronder het Nederlands Juristenblad (NJB), Nederlandse Jurisprudentie (NJ) en andere vakbladen gericht op specifieke rechtsgebieden. Bij vrijwel alle titels is het inmiddels mogelijk een voorkeur voor een online abonnement aan te geven.

 

Advertentie