Het bedrijf informeerde klanten maandag dat het de overstap maakte vanwege de ‘evoluerende regelgeving voor Chinese advocatenkantoren’, waaronder nieuwe vereisten ‘met betrekking tot gegevensprivacy, cyberbeveiliging, kapitaalcontrole en governance’, zo meldt de Financial Times.

De Chinese regering breidt de wetten op het gebied van cyberbeveiliging en gegevensbescherming uit om redenen van nationale veiligheid. Sinds april kunnen buitenlandse bedrijven al worden gedwongen inzage te geven in alle ‘documenten, gegevens, materialen of voorwerpen die verband houden met de nationale veiligheid en belangen’.

Dacheng

Dentons fuseerde in 2015 met de Chinese groep Dacheng. Het besluit om China daadwerkelijk te verlaten, werd volgens de Financial Times toegelicht in een e-mail van Dentons-partners aan hun klanten. In de e-mail zei Dentons dat Dacheng ‘niet langer lid zal zijn van de Dentons Group en in plaats daarvan zal opereren als een afzonderlijke en onafhankelijke juridische entiteit onder een ‘preferred firm’-relatie met Dentons’. Het voegde eraan toe dat de kantoren in Hong Kong wel onderdeel van Dentons blijven.

De e-mail vermeldde verder dat het logo van Dentons weer het oude beeld krijgt en dat de komende weken de Chinese karakters worden verwijderd.

Volgens de Financial Times overwegen ook andere westerse bedrijven China te verlaten als reactie op de nieuwe regels van het land.

 

Advertentie