in beeld
Image credit: Carlo ter Ellen

Het eeuwenoude landgoed is van Molls echtgenote, Charlotte Gräfin zu Solms-Sonnenwalde (30). Zij en Moll ontmoetten elkaar in Utrecht, waar ze beiden rechten studeerden. In 2019 trouwden ze. Nu bewoont het koppel met hun draadharige foxterriër Tyr het kasteel op Weldam.

Zu Solms-Sonnenwalde was advocaat bij KienhuisHoving in Enschede en later promovenda aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 2022 overleed haar vader en werd zij verantwoordelijk voor Weldam.

Vanaf dat moment stopte ze met haar promotie om zich volledig te ontfermen over het landgoed. Toen de huidige rentmeester zijn pensioen aankondigde, besloot het duo na lang beraad het beheer zelf in handen te nemen. ‘Eigenlijk was ik nog niet klaar om de advocatuur te verlaten,’ blikt Moll terug, ‘maar dit voelde als een roeping waar ik geen nee tegen kon zeggen’. Hij zegde zijn baan op en is sindsdien in de leer bij de rentmeester, die eind dit jaar afzwaait. Het vertrek van de Zuidas heeft Moll naar eigen zeggen niet minder werk bezorgd. ‘Ik word ermee wakker en ga ermee naar bed. Mijn leefomgeving ís nu mijn werk.’ Hard werken vindt hij geen probleem, maar uren schrijven zal hij niet missen. ‘Ik ervaar nu meer vrijheid om me te concentreren op zaken die niet direct urgent, maar op de lange termijn wel belangrijk zijn.’

Advertentie