De junior advocaten doen zelfstandig zaken en worden daarbij binnen de eigen opleiding De Brauwerij begeleid door senior advocaten van De Brauw en vijf advocaten van sociale kantoren in Amsterdam, schrijft Mr. Online. De advocaat-stagiairs krijgen niet alleen een vijfdaagse cursus sociaal huurrecht, maar ook een cursus toevoegingen.

‘De achtergrond is heel simpel,’ verklaart advocaat Jonathan Soeharno van De Brauw tegen Mr. Online. ‘Er is veel overleg in het kader van de versterking van de advocatuur, en zo ontdekten we dat er in het sociale huurrecht een groot tekort is aan advocaten, waardoor er in Amsterdam rechtzoekenden zonder advocaat zitten. We zijn in gesprek gegaan met een aantal advocaten, en het beeld bleek te kloppen. Toen was de afweging heel simpel. Als grootste kantoor van Nederland en dus van Amsterdam wilden we iets doen om te zorgen dat zo’n grote groep rechtzoekenden in Amsterdam toch geholpen kan worden.’

Pilot

Om proceservaring op te doen, deden jonge advocaten binnen het Brauwerij-programma tot nu toe vooral zaken die afkomstig zijn van rechtsbijstandsverzekeraars. Daarnaast gaan de stagiairs nu ook toevoegingszaken doen op het gebied van sociaal huurrecht. ‘Daarbij wordt samengewerkt met vijf sociaal advocaten: drie van Van Doorn cs advocaten, en Paula Sie van Binnenstad Advocaten en Jeroen Wolfrat van Struycken advocaten.

Het gaat om een pilot van zes maanden en de financiering loopt via de Raad voor Rechtsbijstand. De zaken komen binnen via een van de drie samenwerkende kantoren, en die beslissen of een zaak geschikt is om door De Brauw te laten doen.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie