Algemeen secretaris Raffi van den Berg verlaat de Nederlandse orde van advocaten. De NOvA verwacht later dit jaar een opvolger te benoemen, aldus een bekendmaking.

Van den Berg gaf twaalf jaar lang leiding aan het landelijk bureau van de NOvA, dat circa zestig medewerkers telt. In een gezamenlijke bekendmaking zegt de algemeen secretaris dat de tijd gekomen is het stokje aan een ander over dragen. De algemene raad van de NOvA laat weten Van den Berg erkentelijk te zijn voor haar inzet en betrokkenheid. Volgens de NOvA heeft Van den Berg een belangrijke bijdrage geleverd aan maatschappelijk relevante dossiers op het gebied van toegang tot het recht, doorlichting van de verkiezingsprogramma’s op rechtsstatelijkheid en de opzet van de Taskforce Bescherming tegen ondermijning.

Van den Berg is sinds eind vorig jaar met ziekteverlof. Een artikel in Het Financieele Dagblad over het toezicht op de advocatuur en het conflict daarover binnen de diverse organen van de NOvA speelde daarbij een rol.

Advertentie