Na een aanlooptijd van enkele jaren werd in 2021 de stichting formeel opgericht. Kennelijk was Bridges het juiste initiatief op het juiste moment, want de organisatie kende een droomstart. Het jonge, vijfkoppige bestuur heeft in korte tijd een netwerk gebouwd van 33 advocatenkantoren, zes universiteiten en negentien studie- en studentenverenigingen. Binnen dat netwerk ontmoeten eerste generatie en biculturele rechtenstudenten en traditioneel ‘witte’ kantoren elkaar, met de ambitie om diversiteit, inclusie en equity binnen de balie te verbeteren.

Om de groei beheersbaar te houden, zijn de bakens inmiddels een beetje verzet, zegt de 36-jarige initiatiefnemer Ramsanjhal, advocaat financieel recht bij Stibbe. ‘Kantoren zijn nog altijd welkom om zich aan te sluiten, maar we benaderen hen niet zelf meer. We focussen ons op studenten, specifiek op culturele diversiteit. We proberen te informeren en te inspireren. Te empoweren. Zodat studenten weten welke mogelijkheden ze hebben én wat ze kunnen verwachten.’

Lees verder in het e-magazine van oktober.

KeesPijnappels_01

Kees Pijnappels

Hoofdredacteur

Profile page
Advertentie