Volgens de krant belde een man zaterdagmiddag aan bij advocatenkantoor Flamee-Van Der Stichelen, dat Van Der Stichelen samen met haar echtgenoot runde in Sint-Lievens-Houtem ten zuidoosten van Gent. Zij zou de man hebben binnengelaten, waarna ruzie ontstond. ‘De vrouw liep naar buiten en werd daar, voor haar huis, door de man neergeschoten.’ Ook haar 22-jarige zoon raakte gewond, toen hij tussenbeide wilde komen. De politie is nog altijd op zoek naar de dader, die na de schietpartij vluchtte.

Van Der Stichelen was gespecialiseerd in familierecht en echtscheidingen. Zij verwierf in 2011 nationale bekendheid als advocaat van de draagmoeder in de zaak rond ‘baby D’, waarin de moeder de baby had beloofd aan een Antwerps stel, maar het kind later verkocht aan een Nederlands echtpaar.

Reactie Vlaamse Orde

Peter Callens, de voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies, heeft in een reactie op LinkedIn zijn medeleven betuigd aan de dierbaren van het slachtoffer. ‘Als het onderzoek uitwijst dat Mr. Van der Stichelen neergeschoten is, omdat zij advocaat is, dan is dat bijzonder erg,’ schrijft hij verder. ‘Het toont aan dat ons beroep gevaarlijk geworden is en dat advocaten kwetsbare doelwitten zijn. Het is helaas niet de eerste keer dat advocaten aangevallen worden omdat zij advocaten zijn. Nu gebeurt het met fatale afloop. Die kwetsbaarheid moet erkend worden, maar mag nooit aanvaard worden. Dreigementen aan het adres van advocaten moeten au sérieux genomen worden,’ aldus Callens.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie