‘Gefrustreerd en geïrriteerd, zo voelde ik me in al die jaren dat ik deze toeslagenzaak deed. Een zaak die ik niet gewend was te doen. Mijn praktijk bestaat met name uit fiscaal recht: fiscale procedures waaronder invorderings- en fiscale aansprakelijk­heids­procedures tegen de Belastingdienst. Toeslagen –⁠ dat onder het “gewone” bestuursrecht valt ⁠– waren niet helemaal mijn cup of tea. Ik moest me dan ook goed inlezen toen cliënte met haar partner –⁠ allebei afkomstig uit Ghana ⁠– bij mij op kantoor kwamen. De man van het echtpaar had mijn naam gekregen van een kennis voor wie ik een kwijtschelding bij de Belastingdienst had geregeld. “Ik wil de beste hebben,” zei hij toen hij tegenover me zat. Ik voelde me vereerd.’

Lees verder in het november

impact AB 9
Image credit: Martijn Gijsbertsen
Nathalie de Graaf

Nathalie de Graaf

Freelance journalist

Profile page
Advertentie