Het is niet zo dat de vlag uitging bij BrandMR en VvAA Legal, op de dag dat het WODC-rapport Alternatieve bedrijfsstructuren voor advocaten uitkwam. Maar misschien maakten beide bedrijven binnenskamers wel een bescheiden vreugdedansje. Het wetenschappelijk pleidooi voor een verdere openstelling van de advocatuurlijke markt voelt ongetwijfeld als een comfortabele wind in de rug.

BrandMR en VvAA Legal zijn de enige twee deelnemers aan het experiment dat bijna drie jaar geleden van start ging. De NOvA geeft verzekeraars vijf jaar lang de mogelijkheid om hun advocaten-in-loondienst in te zetten ten behoeve van niet-verzekerde cliënten. Het experiment werd afgedwongen door BrandMR (ontstaan uit voormalig schade­regelings­kantoor SRK). Met een laagdrempelige website en vaste tarieven richt BrandMR zich op de middeninkomens: cliënten die niet in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand, onverzekerd zijn en de uurtarieven van reguliere advocaten niet kunnen of willen betalen.

Lees verder in het e-magazine van december

CARMEN GEUKERS, Advocatenblad

Carmen Geukers

Profile page
KeesPijnappels_01

Kees Pijnappels

Hoofdredacteur

Profile page
Advertentie