L4L
V.l.n.r. Maaike de Jong (L4L), Berrak Çağlar, Jaap Koster (L4L), Seda Şaraldı en Elvan Olkun

De rechter in Izmit zat te scrollen op haar telefoon. Ze was bot, onderbrak voortdurend de verdediging en snoerde haar uiteindelijk helemaal de mond. Na twintig minuten stond iedereen weer buiten, maar met een ongelofelijke uitkomst. Berrak Çağlar werd vrijgesproken van banden met de door Turkije en de EU als terroristisch aangemerkte extreemlinkse organisatie DHKP/C.

De bijna blinde Çağlar was advocaat van haar collega Ebru Timtik, die in 2019 werd veroordeeld tot dertien jaar gevangenisstraf omdat ze banden zou hebben met diezelfde DHKP/C. Om een eerlijk proces af te dwingen, ging Timtik in hongerstaking. Daaraan bezweek ze in 2020. Çağlar bleef Timtik in de media onder de aandacht brengen. Dat is de werkelijke reden dat ze werd vervolgd, zo is de overtuiging van een van haar advocaten, Elvan Olkun.

Lees verder in het e-magazine van december

Trudeke

Trudeke Sillevis Smitt

Freelance redacteur

Profile page
Advertentie