De verdediging van Taghi werd sinds eind juni gevormd door Michael Ruperti, Arthur van der Biezen en Sjoerd van Berge Henegouwen. Zij namen het stokje over van Inez Weski, die na haar arrestatie door de tuchtrechter werd geschorst. Half juli vroegen de drie strafpleiters om negen maanden uitstel om zich in te kunnen lezen. Dat verzoek werd afgewezen door de Amsterdamse rechtbank, omdat het proces tegen Taghi en zijn medeverdachten al grotendeels was afgerond.

Een onbegrijpelijke beslissing, aldus de drie advocaten destijds in een persverklaring. ‘Kennelijk behoeft onze cliënt in de visie van de rechtbank niet meer te beschikken over raadslieden die over enige dossierkennis beschikken.’ Ze noemen deze ‘opmerkelijke zienswijze’ in strijd met de beginselen van een eerlijk proces. Daar komt bij dat vorige maand ook alle verzoeken voor getuigenverhoren van het advocatenteam werden afgewezen. Het heeft volgens de advocaten ‘geen enkele nut’ meer om de verdediging door te zetten, aldus het AD.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie