De Amsterdamse deken Barbara Rumora-Scheltema heeft de hulp ingeroepen van haar Utrechtse collega Frederique ten Berge bij het onderzoek naar de handelswijze van voormalig advocaat Khalid Kasem.

Volgens een bekendmaking van de Amsterdamse orde zal de deken van de orde Midden-Nederland vanaf volgende week meewerken aan het onderzoek. De verwachting is dat het onderzoek nog een tot twee maanden in beslag zal nemen, aldus de mededeling. De samenwerking is niet verder gemotiveerd.

Mogelijk wil de Amsterdamse deken elke schijn van partijdigheid vermijden. Om die reden riep de Haagse deken enkele jaren geleden de hulp in van zijn Rotterdamse collega bij het onderzoek naar Pels Rijcken.

Het AD onthulde vorige week dat tv-presentator Kasem in opgenomen gesprekken van hem en Peter R. de Vries had erkend dat hij een ambtenaar omkocht om een cliënt eerder uit de gevangenis te krijgen. Dat zou zijn gebeurd toen hij nog strafrechtadvocaat was.

Advertentie