Het Openbaar Ministerie gaat Inez Weski vervolgen. Dat kondigde plaatsvervangend hoofdofficier van justitie Janneke de Smet dinsdag aan in Nieuwsuur.

Het is nog onduidelijk wanneer Weski wordt gedagvaard. ‘Als het aan het OM had gelegen, hadden we de zaak vorig jaar al voor de rechter gebracht’, aldus De Smet. Als reden voor de vertraging noemt ze het feit dat ‘momenteel allerlei formele verweren worden gevoerd door de verdediging van mevrouw Weski. Dat betekent dat we nog niet naar zitting kunnen’.

Het OM verdenkt Weski van deelname aan een criminele organisatie. Ze zou boodschappen van haar voormalig cliënt Ridouan Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught naar buiten hebben gebracht. Weski werd in mei 2023 voorlopig geschorst als advocaat.

De aankondiging van het OM kwam op de dag van de uitspraak in het Marengo-proces, waarin hoofdverdachte Taghi werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Kroongetuige Nabil B. kreeg een gevangenisstraf van tien jaar.

Advertentie