Blenheim

Deze elektrische mini-SUV rijdt door het Noord-Hollandse Laren en brengt inwoners op leeftijd naar bestemmingen binnen de gemeentegrenzen. Twintig vrijwillige chauffeurs be­sturen de bus, ieder een werkdag per maand. Binky, de hond van Paardekooper, vergezelt hem steevast. ‘Dat vinden de passagiers altijd gezellig. Laatst vroeg een mevrouw: mag ik hem een middagje houden? Dan kom je hem aan het einde van de dag maar weer halen.’

Paardekooper geniet van de ontmoetingen. ‘Een mevrouw zei: ik zou zo graag nog eens naar de kroeg willen. Dan gaan we toch naar de kroeg? Zij een biertje, ik een alcohol­vrije, bitterballen erbij. Als het rustig is op de Brinkbus kan dat best.’ Hij herinnert zich de keer dat hij een vrouw ophaalde van schilderles. ‘Ze is een beetje vergeetachtig. Kom ik binnen om halfvier, terwijl het halfvijf moest zijn. Dus vraagt de lerares: wat komt u doen? Mevrouw had mij als naaktmodel besteld, zeg ik dan. Liggen twintig bejaarden dubbel van het lachen. Normaal doe ik overnames, ik zit in de M&A-praktijk. Dat is heel wat anders.’ Binnen Blenheim is een van de beoor­delings­punten voor de einde­jaars­bonus: wat doe je voor je medemens? ‘De een ruimt het strand op Terschelling op, de ander werkt in een kringloopwinkel. Vrijwilligerswerk kan van alles zijn.’

CARMEN GEUKERS, Advocatenblad

Carmen Geukers

Profile page
Advertentie