Op 24 mei 2024 vindt in de middag een appelseminar plaats bij het gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Het appelseminar is een initiatief van Nadine Groeneveld-Tijssens (cassatieadvocaat AKD en bijzonder hoogleraar appelrechtspraak Tilburg University) en Sjoerd Bakker (raadsheer gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en bijzonder hoogleraar rechtspraak Radboud Universiteit Nijmegen) in samenwerking met het gerechtshof ’s-Hertogenbosch.

Rode draad van het seminar is de vraag in hoeverre de tendens van maatschappelijk effectieve rechtspraak (MER) ook invloed heeft of zou moeten hebben op de rol en werkwijze van de (civiele) appelrechter. Sprekers zijn Margreet Ahsmann (over de rol van de rechter in (historisch) perspectief; referent Remme Verkerk), Lodewijk Valk (over MER en het nieuwe art. 24 Rv in hoger beroep; referent Maartje Möhring), Rogier Hartendorp (over de conflict oplossende rechter in hoger beroep; referent Sjoerd Bakker) en Tom van Malssen (maakt MER hervorming van het appelprocesrecht nodig?; referent Nadine Groeneveld).
Het seminar wordt afgesloten met een discussie tussen de sprekers en het publiek.

Tijd: vrijdag 24 mei van 12:30 tot 18:00 uur
Plaats: Gerechtshof ’s-Hertogenbosch, Leeghwaterlaan 8, 5223 BA ‘s-Hertogenbosch
Aanmelden kan tot en met 10 mei 2024 bij [email protected]. Het aantal plaatsen is beperkt. Voor deelname aan dit seminar worden PO-punten toegekend.

Lees ook het interview met Nadine Groeneveld

Sleutelen aan het appelprocesrecht – Advocatenblad 2023 09

Advertentie