De 28-jarige Brendel vertegenwoordigt namens de SJBN advocaten met maximaal zeven jaar werkervaring, waaronder veel stagiairs. Volgens haar krijgen stagiairs anno 2024 niet altijd de beste begeleiding. ‘Er zijn patroons die begeleiding zien als een noodzakelijk kwaad, vooral de oudere garde met ouderwetse standpunten. Sommige patroons verwachten dat stagiairs precies hetzelfde pad bewandelen als zij. Voor hen is partner worden het hoogst haalbare in de advocatuur. Maar jonge advocaten denken bewuster na over hun carrière. Het ondernemerschap is niet meer vanzelfsprekend. Ze willen niet per se veel geld verdienen, maar vooral waardering voor hun werk of iets terugdoen voor de maatschappij. De jonge generatie heeft meer behoefte aan flexibiliteit en begrip voor individuele behoeften.’

Lees verder in het aprilnummer. 

zwart-wit-daphne-

Daphne van Dijk

Freelance journalist

Profile page
Advertentie