Nicole Edelenbos is bij koninklijk besluit benoemd tot kroonlid van het college van toezicht advocatuur (CvT). Edelenbos is onder meer bekend van bestuursfuncties bij diverse voetbalclubs.

Edelenbos (61) begon haar loopbaan als advocaat, bij Trénité van Doorne. In de jaren negentig was ze directeur bij Feyenoord. Ze moest daar vertrekken nadat haar relatie met Ajax-directeur Oldenhof aan het licht kwam. Daarna werkte ze onder meer bij Lexence en Boer & Croon, om vervolgens haar eigen adviesbureau te beginnen. Edelenbos trad ook op als interim-manager bij NEC en NAC en is momenteel  toezichthouder bij FC Twente.

Edelenbos volgt Roelie van Wijk op, die eind vorig jaar besloot halverwege haar benoemingstermijn te vertrekken. Het CvT bestaat verder nog uit algemeen deken Robert Crince le Roy en kroonlid Aart Jan de Geus. Het college ziet toe op het functioneren van het toezicht op advocaten en op de klachtenbehandeling door de lokale dekens.

Advertentie