In de dynamische wereld van de advocatuur is doeltreffende acquisitie cruciaal en vaak onderdeel van het takenpakket van een advocaat. Ieder heeft daarbij natuurlijk unieke kenmerken, sterke punten en uitdagingen. Wat kunnen mannen en vrouwen van elkaar leren op dit vlak en hoe kunnen ze elkaar versterken en aanvullen? Kleine disclaimer: de voorbeelden in dit artikel geven aan wat veelal geldt, vanzelfsprekend heeft iedereen een eigen stijl en past niemand exact in een stereotiep hokje.

Typisch man

In de arena van commerciële verant­woordelijk­heid binnen advocaten­kantoren vertonen mannen vaak specifieke kenmerken. Heel positieve eigenschappen, met hier en daar een valkuil. Zo zijn mannen doorgaans assertief, competitief en resultaatgericht. Deze eigenschappen stellen hen in staat effectief te onderhandelen en deals te sluiten. Mannen hebben daarnaast vaak een natuurlijke neiging om risico’s te nemen, wat kan leiden tot het verkrijgen van lucratieve contracten en nieuwe zakelijke kansen. Echter, deze zelfverzekerde benadering kan soms ook leiden tot overmoed of een gebrek aan aandacht voor detail. Het is voor mannen van essentieel belang een balans te vinden tussen hun vastberadenheid en het vermogen om zorgvuldig te werk te gaan, om succesvol te zijn in de veeleisende rol die acquisitie met zich meebrengt.

Lees verder in het e-magazine van april

Advertentie