Stel, denkbeeldig advocaten­kantoor A. te B. ziet het eigen vermogen in één jaar tijd terugvallen van vijf naar vier ton. Dat levert tien minpunten op. Bij kantoor C. te D. blijkt het werkkapitaal in datzelfde jaar met zestig procent afgenomen. Ook dat zijn tien minpunten. Die zijn er ook voor kantoor E. te F. dat per 31 december meer dan de helft van de omzet als onderhanden werk in de boeken heeft staan.

Niet goed, evenmin rampzalig. Het kan altijd een jaartje tegenzitten. Problematisch wordt het pas als deze drie scenario’s zich tegelijkertijd afspelen bij een en hetzelfde kantoor. In dat geval worden de minpunten bij elkaar opgeteld en volgt een oranje vlag. Nog meer minpunten levert een rode vlag op.

Elk kantoor met een rode vlag belandt na de zomer op het bureau van de lokale deken.

Lees verder in het juninummer.

KeesPijnappels_01

Kees Pijnappels

Hoofdredacteur

Profile page
Advertentie