Het waren spannende dagen voor de nummer 5 van de SP na de verkiezingen in november vorig jaar. De partij kreeg in eerste instantie vijf zetels toebedeeld, maar dat veranderde na een prognose van de kiescommissie. De vijfde zetel van de partij zou naar D66 gaan. Van Nispen werd gevraagd zijn kamer op te ruimen en mensen kwamen al afscheid van hem nemen. Tot het verlossende bericht na de definitieve telling. De SP kreeg vijf zetels en Van Nispen mocht door. ‘Ik was opgelucht en blij na die uiterst onzekere week. Ik voelde dat mijn werk in de Kamer nog lang niet klaar was, dus het was een grote teleurstelling geweest als ik moest stoppen.’

Zo geschiedde het dat Van Nispen begin april van dit jaar het tienjarig lidmaatschap van de Tweede Kamer mocht vieren. Boven aan zijn agenda staat vanaf dag één het verbeteren van de toegang tot het recht en in het verlengde daarvan de vergoedingen in de sociale advocatuur. ‘Er is op dat vlak het een en ander bereikt, maar er is nog veel werk aan de winkel.’

Lees verder in het juninummer.

ellian jiri

‘Ik hou het vol omdat ik geloof in wat ik doe’

VVD’er Ulysse Ellian (35) staat in de Tweede Kamer bekend als strijder tegen de georganiseerde misdaad. Het maakt hem niet altijd geliefd.

FRANCISCA MEBIUS, Advocatenblad

Francisca Huijting-Mebius

Redacteur

Profile page
Advertentie