Tala Naser praat en rookt snel, het adrenalinegehalte is hoog. Maar lachen kan ze gelukkig ook nog. Als Palestijns advocaat in Ramallah zit Naser niet tussen de bombardementen, die zijn in Gaza. Maar op de Westelijke Jordaanoever wordt intens meegeleefd, en ook hier is de situatie voor de Palestijnen verslechterd.

Halverwege het Zoom-interview moet Naser een telefoontje aannemen, het gaat over haar nicht die onlangs door de Israëlische autoriteiten is gearresteerd. ‘Ik was erbij tijdens die inval, we wonen allemaal vlak bij elkaar. Vreselijk om te zien hoe je ouders onder schot worden genomen terwijl je nichtje wordt afgevoerd. Dit soort dingen gebeurt bij iedereen. En we kunnen de stad niet verlaten omdat kolonisten ons aanvallen. Maar het is allemaal niets vergeleken bij de genocide in Gaza.’

Lees verder in het juninummer. 

Trudeke

Trudeke Sillevis Smitt

Freelance redacteur

Profile page
Advertentie