‘Omdat je de advocaat van Ridouan Taghi bent wordt je integriteit publiekelijk in twijfel getrokken en wordt er karaktermoord op je gepleegd,’ aldus Ruperti tijdens de zittingsdag woensdag. ‘Ik ben als raadsman aangebrand, en dat is van invloed op de manier waarop ik de verdediging kan voeren.’

Volgens de advocaat wordt Taghi ten onrechte in verband gebracht met allerlei zaken waarmee hij niks te maken heeft, zoals het proces tegen rapper Ali B. De deken van Gelderland, Wouter Timmermans, stelde deze week een onderzoek in naar Ruperti vanwege zijn bemoeienis met de strafzaak tegen Ali B. Er ontstond ophef tijdens de laatste dag van de strafzaak omdat Ruth Jager, de advocaat van slachtoffer Ellen ten Damme, bekendmaakte dat zij was benaderd door Ruperti, op verzoek van Ali B. Ze vertelde dat haar cliënt onder druk zou zijn gezet om haar verklaring in te trekken. Een dag later nuanceerden Jager en Ruperti dit enigszins in een gezamenlijke verklaring.

Nieuwe advocaten

Het neerleggen van de verdediging door Ruperti betekent dat Taghi weer zonder advocaat zit. Eerder lieten Arthur van der Biezen en Sjoerd van Berge Henegouwen weten de verdediging stop te zetten. Taghi  zei woensdag nieuwe advocaten op het oog te hebben, maar noemde daarbij geen namen, aldus de Telegraaf.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie