We zijn bij Lexxyn Groep niet zo van het terugblikken. We blikken liever vooruit. Een jaar afsluiten betekent een nieuw jaar beginnen. In dit artikel zetten we 4 voorspellingen op een rij waar de advocatuur in 2019 niet omheen kan, maar we hebben er nog meer voor u in petto. Op onze website leest u nog meer voorspellingen voor het nieuwe jaar.

  1. Verdere ontwikkeling digitaal procederen

Nadat in 2018 de ontwikkeling van het programma KEI werd stopgezet hebben de minister en de raad aangegeven te willen werken aan het opzetten van een vereenvoudigde digitalisering voor onder andere civiele vorderingszaken. Lees hier meer over op onze website.

  1. KPN trekt de stekker uit ISDN

In september 2019 stop KPN met ISDN. Uw vertrouwde fax werkt dan niet meer. Om te zorgen dat u uw stukken toch tijdig bij de rechtbank krijgt raden wij aan te kijken naar de Helder Legal Fax, een digitale fax die zonder ISDN werkt.

  1. De Autoriteit Persoonsgegevens gaat eerste boetes onder de AVG uitschrijven

Als we één ding kunnen voorspellen voor 2019 dan is het dat de eerste boetes door de Autoriteit Persoonsgegevens uitgedeeld gaan worden. Dan kunt u er maar beter voor zorgen dat de kans dat een datalek ontstaat zo klein mogelijk is. Voor het voorkomen van datalekken zijn verschillende oplossingen. Variërend van cliëntenportalen tot veilig e-mail oplossingenis er voor ieder kantoor een geschikte oplossing.

  1. Niet meer verzenden, maar delen

Het per e-mail delen van bestanden wordt in 2019 langzaam vervangen door het direct delen met cliënten. Delen met een cliënt biedt de mogelijkheid om permissies in te stellen, om vast te stellen dat de cliënt er kennis van heeft genomen. Samenwerken op hetzelfde document verlaagt de doorlooptijden van traditionele werkstromen.

Op onze website vindt u nog meer voorspellingen voor 2019, zoals:

  • Blockchain: smart contracts gaan meer praktische toepassingen vinden
  • Artificial Intelligence (AI) en Cognitive Computing breekt door bij het grote publiek
  • Op afstand passeren van akten komt dichterbij

Lees het volledige artikel met alle voorspellingen

 

logo_Lexxyn-Groep

Lexxyn Groep

De Lexxyn Groep is een groep samenwerkende bedrijven die ICT-diensten leveren binnen de juridische sector.