De uitvoering van Wvggz en Wzd heeft inmiddels een behoorlijke hoeveelheid jurisprudentie opgeleverd. De rechtspraak is niet bepaald uniform. De Hoge Raad heeft een aantal instructieve uitspraken gedaan en er zijn inmiddels ook een aantal “reparaties” doorgevoerd. Maar dat neemt niet weg dat er bij de eerste evaluatie van beide wetten een groot aantal knelpunten wordt gezien. Het onderscheid van de wetgever in twee wetten voor de psychiatrie enerzijds en de psychogeriatrie en verstandelijk gehandicaptenzorg anderzijds schuurt met de realiteit. Daar komt bij dat de wet zich moeizaam voegt naar de wensen vanuit de praktijk. Met andere woorden, het is nog steeds “werk in uitvoering”.

Moeilijke materie? Deze unieke actualiteiten cursus helpt je op weg!
Onze experten mw. van Binnebeke (senior rechter bij de Rechtbank Limburg), dhr. Frank Westenberg (advocaat te Hoorn en docent Wvggz en Wzd) en mw. Stacey Willems (psychiater op de High & Intensive Care van Mondriaan) loodsen je – ieder vanuit hun eigen perspectief – graag door de laatste ontwikkelingen in de praktijk en wetgeving heen.

Aarzel dus niet en schrijf je in!

Hybride Cursus Actualiteiten Wggz en Wzd @ LAW.next:

  • 27 oktober 2023
  • 10:15 – 17:45 uur
  • 575 euro
  • 6 PO-punten

Extra informatie?
Direct inschrijven?

Afbeelding1
LAW.next-logo-advocatenblad-400×400-v1.1

Maastricht University

LAW.next is de executive branche van de UM Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Een kwalitatief hoogstaande aanbieder van uitdagend en lonend …