Welke aansprakelijkheidsclaims hebben (geen) kans van slagen?

Mede als gevolg van de financiële crisis worden banken, uitgevende instellingen en de financiële toezichthouders steeds vaker geconfronteerd met individuele en collectieve aansprakelijkheidsclaims. Welke claims hebben kans van slagen en welke niet? Deze tweedaagse cursus, verzorgd door specialisten uit theorie en praktijk, beoogt die vraag te beantwoorden.

De cursus biedt een volledige update van alle rechtspraak van de civiele rechters, het Europees Hof van Justitie, Kifid, wetgeving, literatuur etc. inzake de zorgplicht van banken, collectieve acties in de financiële sector en prospectusaansprakelijkheid.

De docenten behandelen onder andere de volgende onderwerpen: zorgplicht bij renteswaps, zorgplicht bij overkreditering, zorgplicht bij beleggingsverzekeringen, aansprakelijkheid van de AFM en DNB, prospectusaansprakelijkheid en collectieve afwikkeling van beleggersschade.

De cursus is bedoeld voor advocaten, bank- en bedrijfsjuristen bij financiële dienstverleners en juristen werkzaam bij de AFM en DNB.
> Programma Wijzigingen voorbehouden

Meer informatie en inschrijven

logo_CPO

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken. Voor meer inzicht en een frisse blik.