In de harde wereld waarin we elkaar constant de maat nemen is de menselijke maat een belangrijk, zo niet hét belangrijkste onderdeel van onze samenleving. De menselijke maat en empathisch leiderschap in de context van de juridische wereld zijn delicate onderwerpen. Het toepassen van menselijk gevoel in de advocatuur, het bedrijfsleven en de politiek staat immers volop in de belangstelling.

‘De menselijke maat’ is een meetlat waar je je gedachten, gevoelens, gedrag en handelen aan af kunt meten. Mensen verlangen naar een empathische specialist. Authenticiteit en compassie zijn onmisbaar om als professional blijvend succesvol te zijn. Het is cruciaal om je persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen of te versterken. Want hoe echter het contact is met jezelf, hoe beter de verbinding is met je omgeving en anderen.

Als advocaat ontdekte Marie-José dat cliënten een chronisch gebrek aan inlevingsvermogen en empathie ervaren vanuit de juridische wereld. Ze pleit er daarom bij advocaten en andere juridische professionals voor om de eerlijke blik op zichzelf te vergroten en zich met hun hart te verplaatsen in een persoon of situatie: “Dan kom je sneller tot de essentie van een probleem, ervaar je minder tegenwerking en worden problemen menselijker opgelost.”

Deze levens- en werkovertuiging is volgens Gilsing bovendien noodzakelijk voor het verbeteren van de momenteel zorgwekkende mentale en emotionele gezondheid van rechtenstudenten en professionals. “Zelfkennis maakt hen authentieker, veerkrachtiger en stressbestendiger en ze zijn meer in balans. Dat draagt positief bij aan een oprechte en integere dienstverlening en levert meer toegevoegde waarde voor het kantoor of bedrijf waarvoor ze werkzaam zijn”, aldus Gilsing.

Hulde aan de auteur die op een heldere wijze uitlegt dat de menselijke maat in de juridische arena en in de samenleving de plek moet krijgen die het verdient. Dat een dossier meer is dan een nummer en dat achter elke zaak een hart klopt – Rik Felderhof

Nederlands Hardcover 9789083224503 Druk: 1 maart 2022 256 pagina’s.  Bestel het boek bij uw lokale boekhandel, via bol.com of managementboek.nl

logo_orbis_advocatuur

Orbis Advocatuur