Duurzaam werken

We maken al jaren overeenkomsten en stukken, waarom moet dat opeens anders? De reden is simpel. We verbranden en vernietigen een kostbaar bezit met de oude werkwijze: tijd. Zo zien steeds meer advocaten in dat de tijd die ze nu kwijt zijn aan het opstellen van overeenkomsten, ook aan betere dingen besteed kan worden.

Weerstand

Om het maken van stukken aan de computer over te laten wekt soms weerstand op. Want waar blijft dan de persoonlijke aandacht die u in zo’n stuk steekt, het maatwerk? Uit onderzoek van Lexxyn Groep blijkt dat 37% van de Nederlandse advocatenkantoren verwacht de komende tijd te gaan investeren in Document Assembly. Dit om het proces van het maken van stukken te versnellen, te verduurzamen eigenlijk. Zo hopen ze meer tijd over te houden voor de cliënt en de consistente kwaliteit van hun producties te waarborgen.

Deels of volledig automatiseren?

We zien momenteel twee varianten als het gaat om Document Assembly:

Met eigen modellen en content

U gebruikt uw eigen modellen, die op basis van vragenlijsten (beslisbomen) en data uit uw DMS automatisch worden ingevuld. Hier moet u het schrijfwerk nog deels zelf doen, omdat de (juridische) basis uw eigen modellen zijn. Hier heeft u de tijdswinst van het sneller opstellen, maar moet u ook zelf de onderliggende modellen up-to date houden.

Volledig geautomatiseerd

Bij volledig geautomatiseerde oplossingen wordt niet alleen de input geautomatiseerd verwerkt in het stuk, maar ook de juridische basis wordt geautomatiseerd bijgehouden. U gebruikt dus niet uw eigen modellen, maar modelcontracten die al juridisch gevalideerd zijn en continu bijgewerkt worden. Dan bespaart u dus niet enkel tijd met het maken van de overeenkomst, maar ook het bijhouden van de modellen kost minder tijd.

Niet voor iedereen, wel voor bijna iedereen

Of u nou veel of weinig overeenkomsten maakt, elke advocaat doet er mijn inziens goed aan om Document Assembly een serieuze kans te geven. De tijdsbesparing investeert u terug in de aandacht voor uw cliënt, of in het optimaliseren van uw modellen.

Wilt u meer weten over Document Assembly? Kijk dan ons webinar hierover terug.

Auteur: Tom Jansen, Marketing Manager Lexxyn Groep

logo_Lexxyn-Groep

Lexxyn Groep

De Lexxyn Groep is een groep samenwerkende bedrijven die ICT-diensten leveren binnen de juridische sector.