Procesadvocaten kunnen helpen bij het verschaffen van inzicht in de toekomst door het beantwoorden van vragen in een korte enquête. Zijn procesadvocaten vol vertrouwen over de toekomst? Of zijn ze eigenlijk een beetje bezorgd over later?

De beroepsgroep geeft zelf het antwoord én ontdekt tijdens het congres hoe VIA-leden, en eigenlijk alle advocaten, het beste om kunnen gaan met de uitdagingen van morgen.

Toekomst advocatuur

Als er één groep advocaten is die de afgelopen jaren het nodige zag veranderen dan zijn het wel procesadvocaten. Digitale arbitrage, een herzien Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering, aanpassingen in de Beslagsyllabus, tal van Europese regelingen. Naar verwachting zullen de komende 25 jaar nog veel grotere veranderingen plaatshebben, met een nog grotere invloed op de praktijk van de advocaat, schrijft de VIA op de speciale lustrumsite.

Nieuwste technologieën

Kunstmatige intelligentie, digitalisering, robotisering, IBM Watson, blockchain; allemaal zaken die de rechtspraktijk gaan beïnvloeden. Op de lustrumsite: ‘Bij het volgende lustrum van de VIA zullen deze ontwikkelingen niet meer weg te denken zijn uit de praktijk van onze leden en zullen cliënten, meer dan nu, hun advocaat mede selecteren op de toegang tot de nieuwste technologieën.’

Beste advocaat

Het lustrumcongres The Art of Future Litigation vindt plaats op vrijdag 2 november in De Hermitage in Amsterdam. Onder leiding van dagvoorzitter/presentator Paul van Liempt zullen dan sprekers als filosoof en meervoudig TED-spreker Ruud Veltenaar, maar ook directeur blockchain & smart contracting AXVECO Olivier Rikken en hoogleraar en partner bij advocatenkantoor Nauta Dutilh Toon van Mierlo onder meer ingaan op de uitdagingen die advocaten in de enquête noemen. In een paneldiscussie zullen Katja van Kranenburg-Hanspians (advocaat-partner bij CMS) en Erik Boerma (rechter-commissaris te Breda en bestuurslid van Recofa) aansluiten om hun inzichten te delen.

De dag wordt afgesloten met een diner plus de verkiezing van meest gewaardeerde en meest getalenteerde procesadvocaat uit tien genomineerden. Nomineren kunnen alle advocaten zelf doen middels de enquête die hen helpt inzicht te krijgen in toekomst van hun praktijk.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Nathalie Gloudemans-Voogd

Redacteur (tot 01-02-2019)

Profile page