FRL-report-header-image

Artificial Intelligence (AI)

AI is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ontwikkeling waar niemand meer omheen kan. In 2019 voorspelde 58% nog dat deze technologie in de komende drie jaar van invloed zou zijn op hun werk. Maar in 2023 zien we dat een overweldigende meerderheid verwacht in het komende jaar generatieve AI in hun werk te integreren.

  • 73% van de juristen verwacht dat ze in de komende twaalf maanden generatieve AI in hun juridische werk zullen integreren.
  • Er is geen consensus over de vraag of generatieve AI nieuwe kansen biedt of juist een bedreiging is.

Juridische technologie

Cliëntenverloop is het komende jaar nog steeds een grote uitdaging voor advocatenkantoren. En technologie is een van de manieren waarop advocatenkantoren hun klanttevredenheid kunnen verbeteren om zo het verloop te minimaliseren.

  • 87% van de juristen is het ermee eens dat technologie een zeer positieve invloed heeft op hun dagelijkse werk.
  • Juristen staan onder druk om te investeren in technologie en technologie breder toe te passen.
  • Technologie omarmen om productiviteit en efficiëntie te verhogen is essentieel om aan de vraag van cliënten te voldoen.

Trend: Digitaal dossiermanagement in de cloud

Steeds meer advocatenkantoren kiezen voor digitaal dossiermanagement in de cloud. Zo wordt de nieuwe versie van Kleos, een cloud-based praktijkmanagement oplossing, al door meer dan 30.000 advocaten in Europa gebruikt. Met dit soort software behoud je de controle over jouw advocatenkantoor in een veranderende wereld.

Kleos biedt een compleet pakket aan functionaliteiten en integreert digitaal dossiermanagement met tijdschrijven, facturatie en rapportage. Dankzij de Outlook integratie, het cliëntportaal en de mobiele app, wordt het leven als advocaat je een stuk makkelijker gemaakt. Gegevens zijn bovendien beschermd en automatisch worden er back-ups gemaakt in een beveiligde privé-cloud.

Je kunt hier Kleos bekijken. De software is bedoeld voor moderne advocaten die hun dossiers op een slimmere manier willen organiseren en hun cliënten de beste service willen bieden.

Download het Future Ready Lawyer Report

Uit de vijfde editie van het Future Ready Lawyer Report blijkt dat de juridische sector wordt geconfronteerd met ongeëvenaarde veranderingen. Deze leiden tot maatschappelijke en technologische trends die de sector transformeren als nooit tevoren. Lees meer over de onderzoeksresultaten en download hier het volledige rapport.

logo-Wolters-Kluwer

Wolters Kluwer

Wolters Kluwer is een wereldwijd leverancier van professionele informatie, software-oplossingen en diensten voor artsen, verpleegkundigen, …