In deze proefcursus van PO-Online leert u alle aspecten van de aandeelhoudersovereenkomst kennen. De volgende vragen worden in deze cursus besproken:

 • Welke verschillende smaken aandeelhoudersovereenkomsten zijn er?
 • Hoe is de aandeelhoudersovereenkomst opgebouwd?
 • Hoe verhouden de statuten van de vennootschap en de aandeelhoudersovereenkomst zich tot elkaar?

Bepaalde specifieke elementen van de aandeelhoudersovereenkomst, zoals governance van de vennootschap, bepalingen over overdracht van aandelen, geschiloplossing en boilerplates, worden in detail behandeld. Hierbij wordt de tijd genomen om de verschillende variaties te bespreken die er in onderhandelingen mogelijk of gebruikelijk zijn.

Na het volgen van deze cursus kunt u:

 • een aandeelhoudersovereenkomst opstellen en uitonderhandelen;
 • in een due diligence-onderzoek een aandeelhoudersovereenkomst beoordelen;
 • aan de cliënt uitleggen hoe de bepalingen van een aandeelhoudersovereenkomst werken en wat zij betekenen.

Vraag de gratis proefcursus aan

De docent
mr. J.A.C. van Veersen

Pien van Veersen is M&A partner bij Orange Clover en heeft ruim 18 jaar ervaring als overnameadvocaat. Ze heeft de eerste 13 jaar van haar carrière gewerkt bij Loyens & Loeff (waarvan 2,5 in London) en is sinds 2015 partner bij Orange Clover.

Pien adviseert in ondernemingsrechtelijke aangelegenheden en is gespecialiseerd in overnames (zowel private equity als strategisch en zowel publiek als privaat), joint ventures, corporate governance en aanverwante regulatoire zaken, zoals op het gebied van anti-marktmisbruik.

Daarnaast doceert Pien ook aan Nyenrode Business University en publiceert regelmatig in juridische tijdschriften over zaken die relevant zijn voor de private en publieke M&A markt. Zij werkt regelmatig voor partijen als Gilde Buy Out Partners, Waterland, TenCate, Fortino Capital, Korian, Capital A.

Liever een andere proefcursus uitproberen?

Dat kan! Om uw kennis te laten maken met ons cursusaanbod kunt u gratis en geheel vrijblijvend alle onderstaande proefcursussen ter waarde van 2 of 3 PO-punten volgen*. Voor één cursus naar keuze krijgt u de punten toegekend:

Bekijk de andere proefcursussen

Waarom nascholen bij PO-Online?

U maakt graag gebruik van kwalitatief hoogstaande nascholing, maar heeft geen tijd om daarvoor dagen weg te zijn. Met ons nascholingspakket heeft u toegang tot ruim 100 cursussen, ontwikkeld in samenwerking met de beste docenten uit uw vakgebied. Daarnaast krijgt u als abonnee ook toegang tot de cursussen van accountants, fiscalisten en notarissen. Dat zijn gezamenlijk meer dan 260 cursussen!

afb_NoVA
 • Efficiënt nascholen wanneer het u uitkomt
 • Onbeperkt toegang tot een uitgebreid cursusaanbod
 • Vakinhoudelijk en actueel
 • Vooraanstaande docenten
 • Altijd en overal toegang tot relevante vakkennis

Abonneren

Wilt u meer ontdekken over PO-Online?

Dan kunt u hier meer informatie vinden over ons uitgebreide cursusaanbod, proefcursussen en abonnementen. U kunt ook contact met ons opnemen via de volgende kanalen:

Tel: 030 – 26 44 100
E-mail: [email protected]
Website: www.po-online.nl

*De online proefcursussen zijn onderhevig aan verandering. Kijk voor het actuele aanbod op onze website.

logo_PO-online

PO-Online

Nascholen wanneer het u uitkomt

Ontdek de voordelen van online nascholing