In deze cursus behandelen prof. mr. dr. A.R. Houweling en mr. dr. P. Kruit corona-gerelateerde rechtspraak op het gebied van loonoffers en thuiswerken. Ook bespreken ze de belangrijkste ontwikkelingen in de tweede helft van 2020 op het gebied van arbeidsrecht.

Daarnaast wordt er in deze cursus stilgestaan bij een uitspraak die het Hof van Justitie deed op 14 oktober 2020 en wat deze uitspraak betekent voor de Nederlandse uitzendbranche. Tenslotte vergelijken de docenten het Gemeente Amsterdam-arrest van 6 november 2020 met het bekende arrest Groen/Schoevers.

Na afloop van deze cursus:

  • kent u de belangrijkste ontwikkelingen in de tweede helft van 2020 op het gebied van arbeidsrecht;
  • kunt u deze ontwikkelingen toepassen in de dagelijkse praktijk;
  • bent u in staat een gefundeerde mening te vormen over deze ontwikkelingen.

Vraag de gratis cursus aan

De auteurs

prof. mr. dr. A.R. Houwelin
Ruben Houweling is hoogleraar Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ruben is redactielid van het tijdschrift Arbeidsrechtelijke Annotaties (ArA) en (hoofd)redacteur van het jurisprudentieblad ‘Jurisprudentie in Nederland’ (JIN). Hij is mede-oprichter van het Tijdschrift voor de Arbeidsrechtpraktijk en ontwikkelde de kennisbank AR Updates.nl. Daarnaast is hij lid van de Commissie Cassatie in het belang van het Arbeidsrecht (CCA) en verzorgt hij regelmatig lezingen en seminars voor opleidingsinstituten.

dr. P. Kruit
Pascal Kruit is partner bij Boontje Advocaten in Amsterdam. Hij heeft veel ervaring op het gebied van het ontslagrecht en het arbeidsovereenkomstenrecht. Pascal studeerde cum laude af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, promoveerde aan diezelfde universiteit en was hier tot 1 januari 2018 ook docent en onderzoeker. Naast zijn reguliere werkzaamheden is hij ook docent voor verschillende opleidingsinstituten en is hij voorts auteur voor Sdu Commentaar Arbeidsrecht Thematisch, Kluwer Losbladige, AR-Updates en WWZ in Modellen. Pascal publiceert regelmatig (wetenschappelijke) artikelen en annotaties in arbeidsrechtelijke vakliteratuur.

Probeer nu een gratis proefcursus
Ervaar zelf het gemak van online nascholen bij PO-Online. Wij bieden u uit ons uitgebreide cursusaanbod vrijblijvend een selectie van 5 proefcursussen aan die u gratis kunt volgen. Voor 1 proefcursus naar keuze ontvangt u bovendien 2 of 3 PO-punten.

U kunt kiezen uit onderstaande cursussen:

Waarom nascholen bij PO-Online?
U maakt graag gebruik van kwalitatief hoogstaande nascholing, maar heeft geen tijd om daarvoor dagen weg te zijn. Met ons nascholingspakket heeft u toegang tot ruim 90 online cursussen op het gebied van advocatuur, ontwikkeld in samenwerking met experts uit uw vakgebied. Daarnaast krijgt u als abonnee ook toegang tot de cursussen van accountants, fiscalisten en notarissen. Dat zijn gezamenlijk meer dan 260 cursussen!

  • Efficiënt nascholen wanneer het u uitkomt
  • Onbeperkt toegang tot ruim 260 cursussen
  • Vakinhoudelijk en actueel
  • Vooraanstaande docenten
  • Altijd en overal toegang tot relevante vakkennis

Wilt u kennismaken met de online nascholing van PO-Online? Vraag dan hier de cursus aan.

Benieuwd naar een gratis cursus of wilt u meer informatie?

Tel: 030 – 26 44 100

E-mail: [email protected]

Website: www.po-online.nl

 

logo_PO-online

PO-Online

Nascholen wanneer het u uitkomt

Ontdek de voordelen van online nascholing