De jaarlijkse scheidingskans van ongehuwde samenwoners is sterker gestegen dan die van getrouwde stellen. Hoewel het samenwonen juridische gevolgen heeft, voorziet de bestaande wetgeving niet in specifieke regels voor samenwoners zoals die er wel zijn voor gehuwden.

Tijdens deze cursus over de beëindiging van de relatie van de ongehuwde samenwoners bespreekt mr. dr. B. Breederveld alle relevante vermogensrechtelijke aspecten op het gebied van samenwoners die uit elkaar gaan. Hij gaat daarbij nader in op het algemene vermogensrecht dat van toepassing is op de rechtsverhouding tussen de samenlevers, de eigen woning, de schulden en de verdeling van de gemeenschappelijke goederen. Aan de orde komen zowel de samenlevers met als zonder samenlevingscontract.

Na het volgen van deze cursus bent u weer helemaal up-to-date en slagvaardig om uw ongehuwd samenwonende cliënten optimaal bij te staan bij eventuele geschillen.

Vraag de gratis proefcursus aan

Docent
mr. dr. B. Breederveld

Mr. dr. B. (Bart) Breederveld is advocaat (gespecialiseerd in het huwelijksvermogens- en erfrecht), universitair docent aan de VU, raadsheer-plaatsvervanger aan het gerechtshof Den Haag en betrokken geweest bij het wetgevingsproces dat geleid heeft tot de invoering van de beperkte gemeenschap. Er verschijnen regelmatig publicaties van zijn hand. In 2008 promoveerde hij op een proefschrift over de huwelijksgemeenschap en de verdeling door de rechter.

Liever een andere proefcursus uitproberen?

Dat kan! Om u kennis te laten maken met ons cursusaanbod kunt u gratis en geheel vrijblijvend alle onderstaande proefcursussen ter waarde van 1, 2 of 3 PO-punten volgen*. Voor één cursus naar keuze krijgt u de punten toegekend:

Vraag een gratis proefcursus aan

Waarom nascholen bij PO-Online?

U maakt graag gebruik van kwalitatief hoogstaande nascholing, maar heeft geen tijd om daarvoor dagen weg te zijn. Met ons nascholingspakket heeft u toegang tot ruim 100 cursussen, ontwikkeld in samenwerking met de beste docenten uit uw vakgebied. Daarnaast krijgt u als abonnee ook toegang tot de cursussen van accountants, fiscalisten en notarissen. Dat zijn gezamenlijk meer dan 260 cursussen!

Nova logo
  • Efficiënt nascholen wanneer het u uitkomt
  • Onbeperkt toegang tot een uitgebreid cursusaanbod
  • Vakinhoudelijk en actueel
  • Vooraanstaande docenten
  • Altijd en overal toegang tot relevante vakkennis

Abonneren

Wilt u meer ontdekken over PO-Online?
Dan kunt u hier meer informatie vinden over ons uitgebreide cursusaanbod, proefcursussen en abonnementen. U kunt ook contact met ons opnemen via de volgende kanalen:

Tel: 030 – 26 44 100
E-mail: [email protected]
Website: www.po-online.nl

*De online proefcursussen zijn onderhevig aan verandering. Kijk voor het actuele aanbod op onze website.

logo_PO-online

PO-Online

Nascholen wanneer het u uitkomt

Ontdek de voordelen van online nascholing