In deze proefcursus van PO-Online leert u alle aspecten van de aandeelhoudersovereenkomst kennen. De volgende vragen worden in deze cursus besproken:

 • Welke verschillende smaken aandeelhoudersovereenkomsten zijn er?
 • Hoe is de aandeelhoudersovereenkomst opgebouwd?
 • Hoe verhouden de statuten van de vennootschap en de aandeelhoudersovereenkomst zich tot elkaar?

Bepaalde specifieke elementen van de aandeelhoudersovereenkomst, zoals governance van de vennootschap, bepalingen over overdracht van aandelen, geschiloplossing en boilerplates, worden in detail behandeld. Hierbij wordt de tijd genomen om de verschillende variaties te bespreken die er in onderhandelingen mogelijk of gebruikelijk zijn.

Na het volgen van deze cursus kunt u:

 • een aandeelhoudersovereenkomst opstellen en uitonderhandelen;
 • in een due diligence-onderzoek een aandeelhoudersovereenkomst beoordelen;
 • aan de cliënt uitleggen hoe de bepalingen van een aandeelhoudersovereenkomst werken en wat zij betekenen.

Vraag hier de gratis cursus aan

Over de docent
mr. J.A.C. van Veersen

Pien van Veersen is M&A partner bij Orange Clover en heeft ruim 18 jaar ervaring als overnameadvocaat. Ze heeft de eerste 13 jaar van haar carrière gewerkt bij Loyens & Loeff (waarvan 2,5 in London) en is sinds 2015 partner bij Orange Clover.

Pien adviseert in ondernemingsrechtelijke aangelegenheden en is gespecialiseerd in overnames (zowel private equity als strategisch en zowel publiek als privaat), joint ventures, corporate governance en aanverwante regulatoire zaken, zoals op het gebied van anti-marktmisbruik.

Daarnaast doceert Pien ook aan Nyenrode Business University en publiceert regelmatig in juridische tijdschriften over zaken die relevant zijn voor de private en publieke M&A markt. Zij werkt regelmatig voor partijen als Gilde Buy Out Partners, Waterland, TenCate, Fortino Capital, Korian, Capital A.

Probeer nu een gratis proefcursus
Ervaar zelf het gemak van online nascholen bij PO-Online. Maak kennis met ons cursusaanbod en probeer gratis en vrijblijvend een proefcursus ter waarde van 1, 2 of 3 PO-punten. U kunt alle onderstaande proefcursussen volgen. Voor één cursus naar keuze krijgt u de punten toegekend:

Waarom nascholen bij PO-Online?
U maakt graag gebruik van kwalitatief hoogstaande nascholing, maar heeft geen tijd om daarvoor dagen weg te zijn. Met de online nascholing van PO-Online krijgt u onbeperkt toegang tot een uitgebreid aanbod van cursussen die u kunt volgen op een moment dat het voor u uitkomt. Wordt u even weggeroepen door een belangrijke cliënt? U kunt onze cursussen pauzeren en hervatten op ieder moment.

afb_NoVA
 • Onbeperkt toegang tot ruim 90 cursussen, speciaal ontwikkeld voor de advocatuur
 • Ook automatisch toegang tot de pakketten voor notarissen, accountants en fiscalisten (in totaal ruim 260 onderwerpen)
 • Vooraanstaande docenten
 • Vakinhoudelijk en actueel
 • Keuze uit meerdere abonnementen

Wilt u kennismaken met de online nascholing van PO-Online?
Vraag dan hier gratis en vrijblijvend een proefcursus aan.

Wilt u meer weten over PO-Online?
Dan kunt u hier meer informatie vinden over ons uitgebreide cursusaanbod, proefcursussen en abonnementen. U kunt ook contact met ons opnemen via de volgende kanalen:

Tel: 030 – 26 44 100

E-mail: [email protected]

Website: www.po-online.nl

logo_PO-online

PO-Online

Nascholen wanneer het u uitkomt

Ontdek de voordelen van online nascholing