Ethereum is in 2013 in eerste instantie ontwikkeld, door Vitalik Buterin, om Bitcoin te verbeteren, en de mogelijkheden ervan uit te breiden. Belangrijker nog, het werd ontwikkeld om een prominente plaats in te ruimen voor ” smart contracts “: gedecentraliseerde, zelfuitvoerende overeenkomsten die in de blockchain zelf gecodeerd zijn. Door smart contracts is er geen noodzaak meer voor een vertrouwde derde partij zoals een rechtbank, rechter of rechtssysteem om tot een overeenkomst te komen.

Bitcoin is sinds jaar en dag de cryptocurrency met de hoogste marktkapitalisatie en wordt tevens gezien als “store of value” wat Bitcoin de bijnaam “het digitale goud” heeft opgeleverd. Ethereum aan de andere kant is de crypto met het grootste ecosysteem. dit houdt in dat op het netwerk van Ethereum gewerkt wordt aan het ontwikkelen van nieuwe gedecentraliseerde applicaties (dApps).

Op het moment zijn er duizenden crypto’s ontworpen op het netwerk van Ethereum. Enkele voorbeelden van ontwikkelde crypto’s zijn microbetalingsplatforms, onlinegok-apps, planners en Peer-to-Peer (P2P)-marktplaatsen. Het belangrijkste kenmerk van Dapps is dat ze draaien op een gedecentraliseerd netwerk en worden uitgevoerd zonder de noodzaak van een centrale autoriteit of toezichthouder.

Wat Bitcoin deed voor geld en betalingen door gebruik te maken van blockchain-technologie, kan Ethereum doen voor toepassingen in alle soorten en maten. Met een ingebouwde scripttaal en gedistribueerde virtuele machine kunnen smart contracts worden gebouwd om allerlei soorten functies uit te voeren zonder de noodzaak van een vertrouwde derde partij of centrale autoriteit. Met behulp van de Ethereum’s eigen currency, Ether, kunnen nodes (validateurs van het netwerk) worden betaald voor hun rekenkracht bij het draaien van deze gedecentraliseerde apps. Uiteindelijk kunnen hele gedecentraliseerde autonome organisaties bestaan in een ethereconomie.

De Ethereum economie heeft de aandacht getrokken van grote financiële instellingen. In 2020 verwerkte Ethereum voor 874 miljard dollar aan dollarbetalingen, waarmee het wedijvert met grote consumentgerichte financiële systemen als Zelle (307 miljard dollar) en Paypal (963 miljard dollar).

Ondertussen beginnen institutionele beleggers in Ethereum te stappen. De Grayscale Ethereum Trust (waarmee beleggers aandelen van Ethereum kunnen krijgen via traditionele makelaars) is het afgelopen jaar aanzienlijk gegroeid. Het fonds bezit nu 3 miljoen ETH met een waarde van meer dan $14 miljard.

Ethereum is ondertussen volop bezig met het ontwikkelen van Ethereum 2.0. De ETH2 blockchain, die gebruik maakt van een consensusmechanisme genaamd Proof of Stake, zou de capaciteit enorm moeten verhogen. Het begon uit te rollen in december 2020, en tot op heden zijn er meer dan 6.9 miljoen (waarde meer dan $25 miljard) ETH gestaked in het ETH 2.0 contract. Aan het einde van deze meerjarige upgrade, zou de Ethereum economie een grote stap dichter bij het vervullen van haar potentieel moeten zijn om allerlei financiële transacties sneller, goedkoper en toegankelijker te maken. Sommige experts zeggen dan ook dat Ethereum op een dag zelfs Bitcoin gaat inhalen qua marktaandeel.

De ontwikkelingen van het heden en het verleden geven Ethereum de potentie om Bitcoin in 2022 qua marktkapitalisatie in te halen. Op het moment zit er een verschil van honderden miljarden dollars tussen de twee. Maar in het cryptolandschap kan zo’n verschil relatief snel gedicht zijn. Het verhandelen van crypto is op het moment namelijk actueler dan ooit. Wat 2022 gaat brengen is ongewis, maar u kunt wel vaststellen dan Ethereum een enorm potentieel vertoond.

95117499_3070377946349621_6023371880914747392_n

Anycoin Direct

Een platform dat al sinds 2013 cryptocurrency voor iedereen toegankelijk maakt. We weten dat digitale currencies soms moeilijk te …