De keynote zal worden verzorgd  door Bas Kodden, hoogleraar Leiderschap & Management Ontwikkeling aan de Nyenrode Business University. Kodden zal, aan de hand van voorbeelden van buiten de sector, ophelderen waarom het ene kantoor succesvol blijft innoveren, terwijl andere bedrijven steeds meer achteropraken.

Han Mesters, Sector Bankier Zakelijke Dienstverlening bij ABN AMRO, zal ingaan op het steeds grotere tekort aan professionals, waardoor het erop gaat lijken dat de bedrijfscultuur ook in de advocatuur een unique selling point zal worden. Het tekort aan professionals dwingt de advocatuur en bedrijfsjuridische afdelingen tot het beter gebruik maken van technologie en dat, op zijn beurt, vraagt weer om andere rollen en functies binnen praktijkgroepen. Hierin speelt het Hoger Onderwijs een belangrijke rol. Ivar Timmer en Gerdo Kuipers – beiden verbonden aan de Legal Tech Alliantie – lichten aan de hand van duidelijke praktijkvoorbeelden toe hoe de veranderingen in de sector eruitzien en welke kansen en uitdagingen dit met zich meebrengt.

Dat legal tech niet meer weg te denken is uit het huidige aanbod van sector-specifieke software, is wel duidelijk. Menno Weij vraagt zich in zijn sessie op af wat nu echt van toegevoegde waarde is … of zou kunnen zijn, want kennelijk valt er nog steeds veel te automatiseren!

Dat we steeds meer afhankelijk worden van onze systemen en data, dat staat vast en is ook direct de zwakke plek, zeker in de advocatuur. Ronald Verweij was CEO bij The Sourcing Company (ICT dienstverlener voor o.a. de advocatuur) toen het bedrijf begin dit jaar werd getroffen door een ransomware aanval. Ronald doet op LexpoNL zijn verhaal over de machteloosheid, de woede, de oplossingen en de afwikkeling.

Maar er valt natuurlijk nog veel meer te horen en leren op LexpoNL:

  • Hoe bepaal je nu of software bijgewerkt of vervangen moet worden door iets nieuws? Leer meer over de vijf kernpunten die het succes van een transitie bepalen.
  • Hoe bereid je de organisatie voor op de snel naderende recessie? Een presentatie die zowel ingaat op de kostenkant als het cliëntenbestand.
  • Hoe kom je tot effectieve kennisdeling? Een verhaal van KPMG uit de praktijk.
  • Hoe digitaliseert de Nederlandse advocatuur? Een presentatie over een uitgebreide benchmark onder ruim 125 advocatenkantoren.
  • Wat te doen met Microsoft 365? Een duidelijk overzicht van wat er allemaal mogelijk is met de verscheidenheid aan applicaties binnen deze software suite.

Kijk voor tickets en het complete programma op https://lexpo.nl/.

LexpoNL-Square-Logo

Lexpo - the legal innovation event

Hét innovatie en tech-event voor juridisch Nederland