Met de komst van een nieuwe Onafhankelijke Toezichthouder Advocatuur (OTA) worden advocatenkantoren (strenger) gecontroleerd op het naleven van de Wwft. Met de KYC.app van Company.info raadpleeg en archiveer je alle bedrijfsinformatie voor het uitvoeren van een cliëntenonderzoek automatisch. Zo voldoe je snel en accuraat aan de Wwft-richtlijnen en ben je voorbereid op eventuele controle van de toezichthouder.

Automatiseer repeterende bulkwerkzaamheden

Advocaten en advocatenkantoren die zelfstandig onafhankelijk beroeps- of bedrijfsmatig advies geven of bijstand verlenen vallen onder de Wwft. In dat geval ben je verplicht om je cliënten te onderzoeken en de risico’s die zij meebrengen te identificeren. Dit zorgt voor veel repeterende bulkwerkzaamheden. Zoals het opvragen van uittreksels uit het Handelsregister, het checken van de UBO en het controleren op PEP- en sanctielijsten. Dit zijn tijdrovende activiteiten die zich uitstekend lenen voor automatisering.

Check bedrijven en bestuurders in 5 minuten

De KYC.app is een online tool die alle openbaar beschikbare informatie over bedrijven en hun bestuurders automatisch verzamelt en opslaat in een cliëntdossier.

Factsheet KYC.app-2-Proces2

In 6 stappen voldoen aan de Wwft

De workflow in de KYC.app omvat slechts 6 eenvoudige stappen. Bij elke stap wordt alle relevante bedrijfsinformatie automatisch verzameld en gecontroleerd, waardoor je snel en accuraat inzicht krijgt in mogelijke risico’s bij cliënten. Alle verzamelde informatie wordt direct vastgelegd in een audit trail.

 • Stap 1: Voer de bedrijfsnaam in en krijg toegang tot alle benodigde gegevens, zoals het adres, financiële informatie en de branche waarin het bedrijf actief is.
 • Stap 2: Achterhaal automatisch de UBO.
 • Stap 3: Check de UBO op PEP, sanctielijsten en adverse media.
 • Stap 4: Voeg documenten toe aan het cliëntdossier, inclusief eigen vragenlijsten.
 • Stap 5: Beoordeel de risico’s van de cliënt en voeg een conclusie toe.
 • Stap 6: Monitor cliënten automatisch en ontvang alerts bij wijzigingen.

 Voordelen van de KYC.app van Company.info:

 • Bespaar tijd bij cliëntacceptatie en cliëntmonitoring
 • Beperk het aantal handmatige handelingen en minimaliseer foutieve invoer
 • Vergemakkelijk het naleven van de Wwft
 • Archiveer informatie met een complete auditlog voor een traceerbaar cliëntenonderzoek
 • Vertrouw op maximale beveiliging van jouw cliëntgegevens

Ontdek de mogelijkheden van de KYC.app voor jouw organisatie

Wil je weten hoe de KYC.app jouw Wwft & KYC-proces kan versnellen? Meer informatie vind je op onze KYC.app pagina. Of vraag vrijblijvend een persoonlijke demo aan.

logo_CompanyInfo

Company.info

Company.info biedt actuele informatie over ruim 3 miljoen bedrijven in Nederland. Denk hierbij aan financiële gegevens, concernstructuren, informatie over bestuurders, de enig aandeelhoudersstructuur en UBO’s. Deze bedrijfsinformatie stelt Company.info beschikbaar via eigen KYC-tooling of door een data-integratie in ieder gewenst systeem. Hiermee helpt Company.info compliance professionals om risico’s bij cliënten sneller in te schatten om zo beter te beslissen om wel of geen zaken te doen.