Op 30 oktober start onze leergang over het jihadistische terrorisme en contraterrorisme vanuit minstens drie perspectieven:
– de ideologische grondslag van het jihadisme
– de juridische aspecten van de strijd tegen het terrorisme
– terrorisme in de context van de internationale betrekkingen en internationaal recht.

We behandelen verschillende internationale en nationale dilemma’s zoals de mensenrechten versus veiligheid, strafrecht versus inlichtingenwerk, Realpolitik versus mensenrechten & politiek en religie versus secularisme. Onder leiding van prof. dr. Afshin Ellian en aan de hand van 8 bijeenkomsten beantwoorden we de vraag wat de ideologische grondslag van het islamitische terrorisme is. Daarnaast komt het effect daarvan op de internationale betrekkingen en de regionale verhoudingen aan de orde. Ten slotte behandelen we een aantal belangrijke strafrechtelijke uitspraken omtrent het terrorisme in Nederland.

We sluiten de leergang af met het schrijven van een paper over een onderwerp of de onderwerpen die tijdens de leergang aan bod zijn gekomen. Tot slot ontvangen de cursisten een diploma en certificaat tijdens de diploma-uitreiking en een feestelijke borrel.

De leergang is uitstekende geschikt voor advocaten, rechters, officieren van justitie, juristen, ambtenaren, militairen, politiefunctionarissen, inlichtingendiensten, veiligheidsfunctionarissen van gemeenten, bedrijfsleven zoals banken en verzekeraars en overige geïnteresseerden. Benieuwd hoe de cursisten van 2018 deze leergang ervaren? Klik op deze link om de review van criminoloog Bart Collard te lezen.

Lees meer over de leergang op de website van het Juridisch PAO Leiden.

PAO-Leiden

Juridisch PAO Leiden

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod!