De wereld verandert snel. En dat heeft ook gevolgen voor het Umfeld van de advocaat en bedrijfsjurist. Hoog tijd dus om met een aantal experts tijdens de live talkshow het gesprek aan te gaan. Wat is hun visie op de trends en ontwikkelingen in de juridische sector? En wat is de impact hiervan op de dagelijkse praktijk van de juridische professional?

Martijn Lesterhuis is partner bij Venturis en expert in strategieontwikkeling voor – en het stimuleren van verandering bij – advocatenkantoren en bedrijfsjuridische afdelingen. Vóór Venturis was hij strategieconsultant bij BCG, advocaat en managing director bij advocatenkantoor Van Doorne en bekleedde hij enkele senior corporate (transformatie) functies in het bedrijfsleven. Met zijn gecombineerde achtergrond helpt Martijn nu kantoren en juridische afdelingen bij hun transformatie om hun strategische doelen te realiseren.

Anton-Pieter van Logtestijn is oprichter en eigenaar van Symbius,. Hij is jurist, teamleider en coach, heeft gevoel voor sfeer en kwaliteit, is betrouwbaar en betrokken, en luistert graag naar wat een ander te zeggen heeft. Anton-Pieter heeft ruim dertig jaar ervaring op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau in de zakelijke dienstverlening, o.m. als General Counsel van ASR Nederland. Sinds vele jaren actief als interim manager van juristen, momenteel bij Belastingdienst UHT als verantwoordelijke voor bezwaar.

Bas Kniphorst is sinds augustus 2020 Managing Director voor Benelux binnen de divisie Legal & Regulatory van Wolters Kluwer. Bas heeft ruim 20 jaar ervaring bij Wolters Kluwer, met een succesvolle staat van dienst in het leiden van bedrijfstransformatie en groei. Eerder werkte hij voor de divisie Tax & Accounting als Vice President of Product Management Research & Learning in de Verenigde Staten en Canada.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer:

  • De tweestrijd van advocaten tussen standaardisatie en maatwerk
  • Veranderingen in het operationele model van bedrijfsjuristen
  • Manieren van werken en samenwerken tussen advocaat en bedrijfsjurist
  • Werven en behouden van talent
  • Opkomst alternatieve service providers
  • Inzet van nieuwe technologie

Meld je vandaag nog aan en ontvang gratis het NJB (Nederlands Juristenblad) thuis. De live talkshow is op dinsdag 24 mei om 11.00 uur via een online uitzending

WK220089 2204_Banner_Legal Talkshow_400x400
Image credit: info.wolterskluwer.nl
logo-Wolters-Kluwer

Wolters Kluwer

Wolters Kluwer is een wereldwijd leverancier van professionele informatie, software-oplossingen en diensten voor artsen, verpleegkundigen, …