Al enige tijd in de trustsector werkzaam als advocaat, trust officer of bedrijfsjurist en zoekt u verdieping in uw eigen discipline en wilt u andere disciplines verder ontwikkelen? Juridisch PAO Leiden biedt de masteropleiding Master Opleiding Certified Trust Officer (MOCTO) (NOvA 80, HQ 80) aan. Samen met mede-cursisten gaat u zowel op theoretische- als praktische wijze aan de slag om verschillende thema’s beter te verkennen.

Het doel van de opleiding is het vergroten van uw inzicht in relatie tot uw dagelijkse praktijk en de onderlinge communicatie met betrekking tot de klant.

De opleiding wordt in het Nederlands gegeven.

Door oud-cursisten wordt de Master Opleiding Certified Trust Officer van Juridisch PAO Leiden beoordeeld met een gemiddeld rapportcijfer van een 8,1 per bijeenkomst!

Bekijk meer informatie over de opleiding.

Opbouw opleiding

Hoofddocent van de masteropleiding van Juridisch PAO Leiden is mr. dr. J.A. Booij. Dhr. Booij is Universitair docent bij Universiteit Leiden, Advocaat bij Booij Bikkers Advocaten en Rechter-plaatsvervanger Rechtbank Den Haag. Tezamen met een team van ervaren sprekers uit wetenschap en praktijk verzekeren wij u van een hoogwaardige postacademische opleiding die aansluiting vindt bij uw praktijk.

De Leidse Masteropleiding onderscheidt zich door een 10-daags programma, met een totaal van 80 lesuren. Iedere bijeenkomst bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. In het praktische deel werkt u in groepjes samen aan een casus. Enerzijds ontstaat door deze manier van onderwijs een competitief element, anderzijds ontstaat een lerend effect. Het bijkomende voordeel is dat onderlinge kennisdeling plaatsvindt.

Tijdens de opleiding wordt u geschoold in de zes hoofdthema’s waaraan het kennisniveau van een gevolmachtigd Trust Officer dient te voldoen.

  1. Toezicht, integriteit en ethiek (4 dagdelen)
  2. Accounting (3 dagdelen)
  3. Fiscaliteit (4 dagdelen)
  4. Ondernemingsrecht (4 dagdelen)
  5. Contractenrecht (2 dagdelen)
  6. Soft skills (2 dagdelen)
  7. Casuïstiek

Afsluitend examen

U krijgt één uur de tijd om een casus voor te bereiden en vervolgens wordt deze casus individueel besproken. Bij een succesvol afgerond mondeling examen ontvangen deelnemers een diploma.

Doelgroep opleiding

De opleiding vereist een HBO opleiding. Doelgroep van de opleiding zijn advocaten, trust officers of bedrijfsjuristen die tenminste drie jaar werkzaam zijn in de trustsector. Vereiste voor deelname aan de opleiding is ook dat de bevoegdheid van gevolmachtigde heeft of binnenkort krijgt.

Aanmelden

Bekijk hier meer informatie over de Master Opleiding Certified Trust Officer (MOCTO) en meld u aan. Bij inschrijving kunt u gratis deelnemen aan een cursus in 2020 t.w.v. € 500,-!

PAO-Leiden

Juridisch PAO Leiden

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod!