In de cloud profiteert u namelijk van de expertise en schaalvoordelen van de provider, hoeft u zich geen zorgen te maken over het beheer en kunt u flexibel gebruikers verhogen of verlagen wanneer dat nodig is.

Voorbeeld: e-mail
U kunt natuurlijk een e-mail omgeving op een eigen server installeren en onderhouden. Maar het blijkt in de praktijk onmogelijk om dat met dezelfde kwaliteit, beschikbaarheid en prijs te verzorgen als Office 365, of een partner zoals ICT Concept met Hosted Exchange.

Mag u naar de cloud?
Wetgeving verlangt vooral dat uw informatie in de cloud veilig wordt verwerkt. Beroepsorganisaties geven hun leden wel advies over het gebruik van clouddiensten. Zo hanteert de NOvA bijvoorbeeld een checklist en de CCBE richtlijnen bij de keuze van een cloud-provider of -applicatie. De KNB geeft in hun adviezen zelfs de voorkeur aan cloud-oplossingen.

Zelf doen of…?
De vraag die u voor u zelf zou moeten beantwoorden: als wij onze ICT vervangen, willen we dat zelf doen of uitbesteden? De cloud is immers een van de vele mogelijke uitbestedingsmodellen. Wij adviseren vaak een ‘cloud first’ strategie. Hierbij kiest u voor de voordelen van de cloud, tenzij er dwingende redenen zijn om dat niet te doen. Zo kan het een overweging zijn om uw gegevens binnen Nederland of Europa te willen houden.

Hoe maakt u de juiste keuze?
Een belangrijke overweging is de manier waarop u wilt werken. U gebruikt immers niet alleen e-mail, maar wellicht ook Office, een DMS of een Praktijk Management Systeem. Wanneer u alle functionaliteit uit de cloud wilt afnemen, dan biedt onze Desktop as a Service grote voordelen. Hierbij draaien al uw applicaties in onze cloud, met als grote voordeel dat informatie eenvoudig kan worden uitgewisseld tussen applicaties.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de voor- en nadelen, business case en total cost of ownership van de diverse mogelijkheden, om een goed gefundeerd besluit te kunnen nemen?

Download het gratis e-book ‘To cloud or not to cloud? – De juiste ICT kiezen voor de juridische praktijk’, dat wij samen met onze Lexxyn Groep Partners schreven. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw kantoor. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze aanpak en oplossingen.

ICT Concept
088 002 84 82
[email protected]
www.ict-concept.nl

logo_ICTconcept

ICT Concept

ICT Concept helpt klanten bouwen aan hun succes door het ontwikkelen en leveren van efficiënte en effectieve ICT-oplossingen.