De wens om over te stappen komt door kleine frustraties of grote problemen, maar toch kiezen veel kantoren er voor dit allemaal voor lief te nemen. Twee veelgehoorde redenen om toch niet over te stappen: “Overstappen kost zoveel tijd.” en “Hoe weten we zeker dat we geen informatie verliezen?”.

Overstappen is lastig als u zelf al het werk moet doen. Het kan voelen als in je eentje, zonder ervaring een huis moeten bouwen met alleen een IKEA handleiding. Vertrouwt u ons: er zijn echt stappen die iemand met ervaring beter en sneller doet.

Informatie van pakket A naar pakket B
Het overzetten van dossiers uit pakket A naar pakket B, de zogenaamde conversie, oogt eenvoudig. U drukt in pakket A op exporteren, in pakket B op importeren, en door. Dat de praktijk weerbarstiger is mag geen verrassing zijn. Want hoe pakket A informatie opslaat is vaak anders dan in pakket B.

Zo worden dossiers opgeslagen in een database. In databasekolom 1 staan bijvoorbeeld dossiernummers, in 2 de bedrijfsnaam en in 3 telefoonnummers. Laten we het telefoonnummer eens als voorbeeld nemen waarom een conversie lastig kan zijn.

Als in pakket A een telefoonnummer wordt genoteerd als 0413-348888, maar in pakket B als +31413348888 dan moet dat worden aangepast. Voor elk telefoonnummer. En dit is pas één vrij simpel gegeven. Hoe werkt dat met dossiernummers? Gekoppelde documenten? De samenhang van informatie is zo complex dat het ontwarren een tijdrovende klus wordt.

Snelle overstap
Wij hebben conversies ontwikkeld voor nagenoeg alle pakketten, waardoor overstappen naar CClaw soepel verloopt. Zo weten we hoe bijvoorbeeld BaseNet of Kleos informatie opslaat en hoe alles in CClaw weer op de juiste manier is terug te plaatsen. Daardoor kost de conversie veel minder tijd en is het risico op informatieverlies beperkt tot een minimum.

Niet eng door ervaring
Alles is minder eng als je het laat doen door iemand, of doet met iemand die ervaring heeft. Dat huis bouwen doen wij dagelijks, software inrichten is ons vak. Daardoor voelt de overstap hooguit spannend, maar zeker niet eng. Wij begeleiden u naar een goede afloop en succesvol gebruik van uw nieuwe praktijkmanagementsoftware. Weten hoe uw overstap eruit gaat zien? Wij lichten graag in een persoonlijk gesprek toe of een overstap voor uw kantoor van toegevoegde waarde is.

Eugène Haarmans
Clip Consultants

Clip-Consultants500x500

Clip Consultants

Architect en leverancier van CClaw; een compleet softwarepakket voor de advocatuur.