Gerard-Tanja

CO2-neutraal, minder papiergebruik, een circulaire economie… Deze termen komen steeds vaker voor binnen het juridische segment. Op 6 oktober 2022 organiseert Venturis Consulting Group een Round Table sessie over ESG. In gesprek met Gerard Tanja, partner bij Venturis.

Wat is ESG?

“ESG staat voor sustainable Environment, Social responsibility en good Governance. De klimaatverandering brengt steeds meer druk op de maatschappij met zich mee en ook de juridische sector kan het onderwerp niet langer negeren. Cliënten zullen zich in de toekomst bij de keuze voor een advocatenkantoor meer en meer laten leiden door duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast laten recente gebeurtenissen binnen de advocatuur het belang van goedgeregeld intern toezicht zien, dat is ook een onderdeel van ESG.”

Waarom is dit een hot topic voor talent en cliënt?

“Een ESG-beleid geïmplementeerd in de kantoorstrategie levert vaak ook nieuw werk en nieuwe cliënten op. Vooral de jongere generatie wordt aangetrokken door een sterke ESG-strategie. Tijdens de War of Talent zijn dit gebieden waar kantoren zich in kunnen onderscheiden. Daarnaast is er een druk vanuit de maatschappij om aan eisen rondom ESG te voldoen. Veel cliënten stellen vragen wat het standpunt is bij thema’s als klimaatverandering, inclusiviteit en diversiteit voordat ze met een kantoor in zee gaan. Een beleid gericht op alleen compliance (als we voldoen aan de regels is het genoeg) voldoet nu niet meer.”

Wat houdt een Round Table sessie in?

“Dit is een interactieve, informele gelegenheid waar een beperkt gezelschap van elkaar kan leren. Meerdere sprekers met verschillende specialisaties gaan in op de verbetering van de concurrerende positie en de band met stakeholders als gevolg van ESG. Tijdens de seminars en vraag/antwoord-sessies delen vertegenwoordigers van grote, kleine en internationale kantoren hun mening vanuit hun invalshoek. Een Round Table sessie creëert dus veel mogelijkheden voor engagement en verdieping.”

Voor wie is dit evenement?

“Het evenement is voor bestuurders en partners van topkantoren en compliance managers. Grote kantoren zijn welkom, maar ook voor gespecialiseerde kantoren is deze gelegenheid interessant.”

Interesse? Mail naar [email protected] met als onderwerp ‘Aanmelding ESG Round Table 6 oktober 2022’ of bel direct naar 024 – 360 66 83. NB: er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

logo_Venturis

Venturis Consulting Group

Venturis Consulting Group is the pre-eminent management and strategy consulting firm for the legal sector with offices in Amsterdam, …