In het kielzog van corona worstelen heel wat ondernemers met een dreigend faillissement, of zelfs een vijandige overname. Nieuwe wetgeving kan uitkomst bieden. Maar hoe nuttig is die wetgeving? En hoe werken de regels in de praktijk?

Op 18 november legt de Jurist deze vragen voor aan toonaangevende bedrijfsjuristen en advocaten tijdens een compact spitsuurdebat. De hoogleraren Pieter Kuypers (Radboud Universiteit) en Huub Willems (foto, Rijksuniversiteit Groningen) nemen de keynote voor hun rekening. Kuypers zal spreken over de in aanbouw zijnde Wet bescherming cruciale sectoren, en Willems zal een presentatie verzorgen over de 250 dagen bedenktijd voor beursgenoteerde vennootschappen bij vijandige overnames.

Erwin Bos en Bert Winnemuller (beiden advocaat & partner bij DVDW) gaan in op de stand van zaken rond de Whoa en op de vraag of de Whoa inderdaad tot minder faillissementen leidt. Linda Nekeman-IJdema (Executive Legal Reward Consultant, ABN AMRO Bank N.V. AMRO Bank) sluit de dag af met de vraag wat het betekent om te werken op het scherp van de snede en wat daar voor nodig is.

Duik in de wereld van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord en Bescherming bij Vijandige Overnames. U bent bij deze van harte uitgenodigd om geheel kosteloos dit debat van de Jurist, bij te wonen.

Het spitsuurdebat van de Jurist: inloop om 16.00 uur, borrel om 19.00 uur, en ertussenin een boeiend debat. Erbij zijn? Meld u snel aan want het aantal plaatsen is beperkt!

Meer info en aanmelden

Corona check – app

Deelnemers/bezoekers dienen in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs, een vaccinatiebewijs (minimaal 2 weken oud), een negatief testbewijs (maximaal 24 uur oud) of een herstelbewijs (maximaal 6 maanden oud). Het coronatoegangsbewijs moet men toevoegen aan zijn/haar CoronaCheck-app.

Het spitsuur debat wordt mede mogelijk gemaakt door DVDW Advocaten.

thumbnail_image001
thumbnail_image001

de Jurist

Zakelijk nieuws, juridisch perspectief.