Ook wij zagen een explosieve stijging aan thuiswerkers op ons cloud platform. Maar de apparaten waarmee werd ingelogd op de cloud, moeten wel goed beveiligd zijn. Want naast een stijging van het aantal thuiswerkers, was er wereldwijd ook een stijging aan cybercrime incidenten. Vóór Corona konden organisaties qua bescherming vaak af met de consumentenversies van antivirusproducten. Deze boden een beschermingsniveau dat paste bij de meeste bedreigingen die een organisatie konden overkomen. Maar cybercriminelen gebruiken tegenwoordig veel geavanceerdere wapens. Malware, phishing en andere technieken zijn maar een paar van de nieuwe bedreigingen waartegen een consumenten antiviruspakket niet meer afdoende is.

Thuiswerkers makkelijke slachtoffers

Omdat thuiswerkers makkelijke slachtoffers zijn voor cybercriminelen, dienen ook de gebruikte apparaten waarmee op de cloud wordt ingelogd goed beveiligd te zijn. Alles wat binnen de cloud wordt gedaan is veilig, maar op de werkplek waarmee wordt ingelogd kan nog een hoop mis gaan. Op deze werkplek kan malware of een virus terecht komen. Deze zal niet verspreiden naar de cloud, maar bij gebrek aan een goede lokale beveiliging kan het wel ellende op het apparaat zelf geven.

Brug is net zo belangrijk als de poort

De lokale werkplek fungeert feitelijk als brug naar de cloud. Je moet er overheen om achter die veilige poort te komen. En we weten allemaal wat er onder bruggen kan leven. Als die brug onveilig of instabiel is, kan dat de toegang tot de cloud in de problemen brengen. Dit heeft gevolgen voor de veiligheid en productiviteit van uw medewerkers. Dit probleem geldt niet alleen thuis. Ieder apparaat dat zakelijk gebruikt wordt, of het nu thuis of op kantoor is, moet beveiligd zijn.

Een veilige cloud omgeving, is dus niet hetzelfde als een veilige werkplek. Wij adviseren tegenwoordig apparaten die worden gebruikt om thuis te werken, niet langer met enkel een antiviruspakket te beveiligen, maar te kiezen voor een volledige endpoint protector die ook waakt tegen bedreigingen als malware. Zie de thuiswerkplek als volwaardige zakelijke werkplek, beveilig deze op dezelfde manier als de computer op. Als uw medewerkers zelf voor de werkplek zorgen, voorzie ze dan van het juiste zakelijke beschermingsniveau.

Meer weten over het beveiligen van uw thuiswerkplekken?

Wij voorzien u graag van passend advies voor een goede beveiliging van uw thuiswerkplekken. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

logo_ICTconcept

ICT Concept

ICT Concept helpt klanten bouwen aan hun succes door het ontwikkelen en leveren van efficiënte en effectieve ICT-oplossingen.