Wat is spraakherkenning?

Spraakherkenning verwijst naar de automatische omzetting van spraak naar tekst. Dit kan in realtime of in de achtergrond gebeuren. Bij gebruik van realtime spraakherkenning is het aanbevolen dat de stem wordt opgenomen met een professionele microfoon die is aangesloten op uw PC om de meest nauwkeurige spraakherkenningsresultaten te verkrijgen. Voor spraakherkenning in de achtergrond kan de stem worden opgenomen met een voicerecorder of zelfs een smartphone. De opname wordt vervolgens geüpload naar de SpeechLive cloud en naar een spraakherkenningsengine gestuurd voor herkenning om een getypt document te creëren.

Wat is Philips SpeechLive?

Deze cloud-oplossing omvat alles op het gebied van dicteren, transcriptie en spraak-naar-tekst in één handige oplossing.

  • Dicteer op uw smartphone of gebruik een voicerecorder en beheer uw spraakbestanden en documenten in SpeechLive.
  • Werk samen met collega’s om snel documenten aan te maken, te typen en goed te keuren.
  • Gebruik geautomatiseerde spraakherkenning in plaats van typen en zet uw stem om in tekst.
  • Het volstaat om de SpeechLive Desktop-app voor Windows te installeren, plaats uw cursor in het gewenste tekstveld, spreek in en zet uw stem onmiddellijk om in tekst.

Hoe werkt de SpeechLive Desktop-app?

Het belangrijkste doel van de SpeechLive Desktop-app is om spraak-naar-tekst universeel bruikbaar te maken binnen elk programma waar u mee werkt. Overal waar u de cursor in een tekstveld plaatst, kunt u wat u inspreekt onmiddellijk in tekst omzetten. Anders gezegd: overal waar u normaal zou typen, kunt u nu spraakherkenning gebruiken.

  • Moet u een e-mail typen? Plaats uw cursor in de body van de e-mail, start de SpeechLive Desktop-app en begin met spreken om de tekst te laten verschijnen.
  • Wilt u een document aanmaken in Word? Plaats de cursor en spreek.
  • Is het tijd om uw conclusie in een dossier op te stellen? Dicteer de conclusie in plaats van te typen.

Het aantal toepassingen is onbeperkt!

sst_desktop

Tweetalig? Hoe zit het met verschillende talen?

De SpeechLive Desktop-app ondersteunt 22 talen, wat betekent dat u bijvoorbeeld het ene moment een e-mail in het Engels kunt inspreken, en het volgende moment al aantekeningen in het Nederlands aan het maken bent. U kunt de taal op elk gewenst moment eenvoudig wijzigen in de app-instellingen. De talen worden ook ondersteund wanneer u gebruikmaakt van spraakherkenning in de browser via speechlive.com of wanneer u dicteert met de Philips SpeechLive-app voor iPhone en Android.

Bent u geïnteresseerd? Afspraak op onze website voor meer informatie en een proefversie. Hebt u nog andere vragen over de dicteeroplossingen van Philips en hoe zij uw dagelijkse workflow kunnen helpen verlichten? Contacteer ons via [email protected].

philips-speechlive_spraakherkenning_banner_nl_200x200px

Philips SpeechLive

The most efficient and accurate way to convert your speech to text