Veilig kent geen absolute definitie
De een voelt zich veilig thuis voor de TV, de ander voelt zich veilig als hij gaat duiken in een haaienkooi. Twee uitersten, maar beide voelen zich veilig dankzij de veiligheidsmaatregelen. Deze maatregelen zijn afhankelijk van het risicoprofiel van de activiteit licht of zwaar. Op de bank is het grootste risico dat er niks te snacken is, in de kooi dat je zelf gesnackt wordt.

Cloud zo veilig als u wilt
Als u kiest voor de Cloud bekijken we eerst welke risico’s op “onveiligheid” er zijn en daar richten we de veiligheid op in. We adviseren op basis van onze ervaring wat passend is bij uw kantoor. Hierbij kijken we naar de balans tussen maximale veiligheid en een optimale gebruikerservaring.

Veiligheid moet intuïtief zijn

Om te zorgen dat gebruikers beveiliging serieus nemen en niet als hinderlijk ervaren is het belangrijk om beveiliging intuïtief te maken. Er zijn genoeg oplossingen die veilig én gebruiksvriendelijk zijn. Zo is 2-factor authenticatie door het gebruik bij internetbankieren en DigiD gemeengoed en tegenwoordig ook in te zetten op uw kantoor. En bestanden wisselt u snel uit via e-mail. Maar via een portaal van uw softwareleverancier of uw eigen Enterprise Drive met Outlook integratie kan delen ook makkelijk, maar een stuk veiliger.

De Cloud: veilig of niet?
Zoals bij veel IT vraagstukken is het antwoord “ja, mits”. Er zijn veel factoren om rekening mee te houden. Factoren die u misschien zelf niet overziet maar met onze ervaring wel kunt invullen. Nadat we met u de definitie van “veilig” hebben bepaald weet u zeker dat uw kantoor over de juiste middelen beschikt om weerbaar en veilig te zijn in deze tijd van digitale dreigingen.

Wilt u weten hoe uw veilige Cloud omgeving eruitziet? Ga naar
www.ict-concept.nl/diensten/ict-concept-packs/Cloud-pack voor meer informatie.

logo_ICTconcept

ICT Concept

ICT Concept helpt klanten bouwen aan hun succes door het ontwikkelen en leveren van efficiënte en effectieve ICT-oplossingen.