Veiligheid stopt niet bij de voordeur
De tijd dat een firewall en virusscanner afdoende waren om uw kantoor veilig te houden is voorbij. Informatiebeveiliging was vroeger een sluitpost in de begroting, maar is nu een item geworden waarmee u zich kunt onderscheiden van concurrenten. Daar het in uw beroep draait om vertrouwen, is het vertrouwen dat cliënten moeten hebben in uw informatieveiligheid nu cruciaal geworden.

Dreiging uit meerdere hoeken
De genoemde firewall bij de voordeur (internetverbinding) is niet overbodig maar slimmer geworden. Daarnaast kunnen er nu controlemechanismen in uw IT worden aangebracht die ook kijken naar veiligheid “achter de voordeur”. Brengt een gebruiker bijvoorbeeld een apparaat van huis mee? Heeft u een USB stick gekregen met documenten waarvan u de herkomst niet kent? Een continue bewaking van zowel de voordeur als het verkeer in de rest van het huis is belangrijker dan ooit.

Risico’s inventariseren
Op hoeveel plekken in uw organisatie bewaart u informatie, voor wie is deze toegankelijk en wat zijn de risico’s en impact van schade of verlies? Vragen die ogenschijnlijk makkelijk te beantwoorden zijn, maar niemand echt bij stil wil staan. Toch is het inventariseren van deze zaken de moeite waard. Hoe weet u hoeveel beveiliging mag kosten, als u niet weet wat de waarde is van wat u beveiligd? Zo voorkomt u dat kostbare informatie te licht beveiligd is en minder belangrijke data te zwaar (te duur) worden beveiligd.

Zorgeloos
Wij adviseren advocatenkantoren informatiebeveiliging te benaderen vanuit 4 B’s: Bewustwording, Beleid, Beveiliging, Bewaking. Deze 4 B’s vragen voor iedere advocaat een maatwerk inrichting, maar de oplossing is hetzelfde: het ICT Concept Security Pack zorgt er voor dat u altijd over de belangrijkste verdedigingswapens beschikt en u kunt terugvallen op de expertise van onze collega’s in geval van nood. Uw beveiliging, onze zorg: alles voor elkaar.

logo_ICTconcept

ICT Concept

ICT Concept helpt klanten bouwen aan hun succes door het ontwikkelen en leveren van efficiënte en effectieve ICT-oplossingen.