Cybercrime (criminele activiteiten waarbij computers het doelwit zijn) is actueler dan ooit. Continu worden computers in Nederland gehackt en steeds vaker zijn ook bedrijven, gemeenten of andere private of publieke partijen slachtoffer van dos-aanvallen en ransomware. Op deze manier proberen criminelen servers en website plat te leggen in ruil voor flinke geldbedragen. En toch worden elk jaar slechts een handvol verdachten veroordeeld voor deze computerdelicten. Wat is hier aan de hand?

In deze webinar Actualiteiten Cybercrime van JPAO Leiden zal bijzonder hoogleraar Jan-Jaap Oerlemans de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybercriminaliteit en digitale opsporing met u doornemen. De deelnemers van het webinar worden in een tijdbestek van circa drie uur meegenomen in de wereld van cybercrime aan de hand van uitspraken en casussen. Hierbij wordt het fenomeen van cybercrime en de strafbaarstellingen uitgelegd. Daarbij ligt de nadruk op ‘cybercrime in enge zin’, zoals hacken, ddos-aanvallen en malware. Maar ook online zedendelicten en het fenomeen van online drugshandel komen aan bod. Na het volgen van dit webinar over computercriminaliteit ofwel cybercriminaliteit bent u weer volledig op de hoogte en kunt u uw opgedane kennis direct toepassen in uw praktijk.

Docent
Prof. mr. dr. J.J. Oerlemans, bijzonder hoogleraar Inlichtingen en Recht bij de Universiteit Utrecht.

Toegang tot de webinar Cybercrime
De Webinar Actualiteiten Cybercrime vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome, Edge of Firefox). U ontvangt na uw inschrijving een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u.

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De Webinar Actualiteiten Cybercrime wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het dus nogmaals terugkijken op een moment dat het u uitkomt.

PAO-Leiden

Juridisch PAO Leiden

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod!