Wilt u uw cassatie, procesrecht- en schrijftechniek naar een hoger niveau tillen?

Juridisch PAO Leiden start in maart onder leiding van prof. mr. A.G. Castermans (Hoogleraar burgerlijk recht Universiteit Leiden, rechter-plaatsvervanger Rechtbank Den Haag) en mr. V. Rörsch (Cassatieadvocaat LaRorsch Leiden) de specialisatieopleiding Civiele Cassatie en procesrecht.

Vanuit het perspectief van alle bij cassatierechtspraak betrokken organisaties en rollen wordt in de opleiding inzicht verschaft in de praktijk en ontwikkelingen van de cassatierechtspraak en de doorwerking daarvan op de feitenrechtspraak.

Wilt u weten welke kansen u nog laat liggen?

In dit bijzondere opleidingstraject verbreedt en verdiept u op efficiënte wijze uw kennis van het civiel procesrecht, in het bijzonder het appel- en cassatieprocesrecht. Op interactieve wijze leert u betere processtukken, cassatieadviezen en middelen te schrijven. Met intensieve feedback van wetenschappers, AGs, raadsheren, wb-ers en ervaren cassatieadvocaten. Door samen te werken, bouwt u bovendien uw professionele netwerk uit. De opleiding biedt een uniek programma door de combinatie van theorie en praktijk, dit alles met als doel: specialist procesrecht en civiele cassatietechniek.

In de opleiding leert u: fouten in feitelijke procedures voorkomen en oplossen, de kerntaken, werkwijze en toverformules van de Hoge Raad begrijpen, de kansen van een cassatieprocedure optimaal benutten, krachtige cassatiestukken schrijven

Voordelen voor u op een rij:

  • 48 NOvA / cassatiepunten
  • in 8 bijeenkomsten uw kennis updaten en verdiepen
  • feedback van specialisten uit praktijk en wetenschap
  • prachtige cursuslocatie in de historische binnenstad van Leiden
  • uitbreiding van uw netwerk
  • ruimte voor eigen inbreng en interactie
  • feestelijke afsluiting: 3 gangen diner
  • mogelijk om per module in te schrijven!

Doelgroep

Voor advocaten die procederen in hoger beroep. Voor specialisten die betere processtukken willen schrijven. Voor cassatieadvocaten, leden van de rechterlijke macht en wetenschappers die hun techniek naar een hoger niveau willen tillen. Meer dan 3 jaar ervaring in het procesrecht is vereist.

Inschrijven

Het is mogelijk om u voor de gehele opleiding, als ook per module in te schrijven. Bekijk het hele programma op onze website en schrijf u in.

Er is maximaal plaats voor 25 deelnemers, er zijn nog een aantal plekken beschikbaar. Wacht daarom niet te lang met aanmelden.

De eerste bijeenkomst van de Specialisatieopleiding Civiele Cassatie en procesrecht start op maandag 23 maart 2020. Locatie: Oude Sterrewacht te Leiden.

Accreditaties NOVA: 48

PE Cassatie: 48

PAO-Leiden

Juridisch PAO Leiden

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod!