Minister Grapperhaus stelt een commissie van deskundigen in die moet onderzoeken hoe de Rijksoverheid de functie van landsadvocaat het beste vorm kan geven. Daarbij is het niet vanzelfsprekend dat die rol wordt uitbesteed aan het Haagse kantoor Pels Rijcken.

blauwestoelentk01_0

Grapperhaus: Pels Rijcken niet vanzelfsprekend landsadvocaat

Minister Grapperhaus stelt een commissie van deskundigen in die moet onderzoeken hoe en waar de overheid de landsadvocaat het beste kan onderbrengen.

Kantoor-Pels-Rijcken

Pels Rijcken stoot notariaat af

Pels Rijcken stoot de notariële tak af en gaat zich uitsluitend toeleggen op de advocatuur.

HH-202175317a

Minister Grapperhaus lichtte Kamer verkeerd in over fraude Pels Rijcken

Minister Grapperhaus heeft de Tweede Kamer verkeerd ingelicht over zijn kennis over de omvangrijke fraude bij landsadvocaat Pels Rijcken.

Kantoor-Pels-Rijcken

Rekening Pels Rijcken stijgt naar 16 miljoen

De rekening van de fraude bij landsadvocaat Pels Rijcken door voormalig bestuursvoorzitter Frank Oranje blijft oplopen, meldt het Financieele Dagblad.

Er waren geen advocaten van Pels Rijcken betrokken bij de miljoenenfraude gepleegd door notaris Frank Oranje. Wel is sprake van tekortkomingen in de kantoororganisatie, ‘ook al werd voldaan aan de advocatuurlijke regelgeving’. Tot die conclusies komt de Haagse deken Arjen van Rijn na maandenlang onderzoek naar de miljoenenfraude.

Het College van Toezicht op de advocatuur (CvT) werkt aan een evaluatie over het functioneren van het toezicht rondom de Pels Rijcken-zaak. Het CvT laat zich daarbij adviseren door oud-AFM-bestuurder Gerben Everts, hoogleraar forensische accountancy Marcel Pheijffer en strafrechtadvocaat Hendrik Jan Biemond (Allen & Overy).

‘De casus roept vragen op over de governance en controlemechanismen binnen het kantoor en het toezicht uit hoofde van onder meer de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme,’ aldus het CvT in een persbericht als reactie op de conclusies van Van Rijn. ‘Het College zal naar aanleiding van dit ernstige incident een evaluatie maken hoe het toezicht op de advocatuur in het arrondissement heeft gefunctioneerd en of er, los van de casus als zodanig, bredere lessen zijn te trekken voor dat toezicht.’

Van Rijn

Haagse deken: geen betrokkenheid advocaten Pels Rijcken bij miljoenenfraude

Er waren geen advocaten van Pels Rijcken betrokken bij de miljoenenfraude gepleegd door notaris Frank Oranje.

Kantoor-Pels-Rijcken

Pels Rijcken betaalt rentetekort van 40.000 euro terug aan gemeente Den Haag

Landsadvocaat Pels Rijcken heeft de gemeente Den Haag toegezegd een rentetekort van 40.000 euro zo snel mogelijk terug te betalen.

De fraudezaak rondom de overleden notaris en bestuursvoorzitter van Pels Rijcken, Frank Oranje, blijkt groter dan aanvankelijk gedacht. Dat komt naar voren in onderzoek van Deloitte en Van Doorne in opdracht van Pels Rijcken. Eerst werd aangenomen dat Oranje in drie dossiers voor miljoenen fraudeerde. Nu blijkt dat de notaris in twintig andere dossiers geld heeft verduisterd.

Kantoor-Pels-Rijcken

Fraudezaak Pels Rijcken gaat verder dan gedacht

De fraudezaak rondom de overleden notaris en bestuursvoorzitter van Pels Rijcken, Frank Oranje, blijkt groter dan aanvankelijk gedacht.

Sandra van Heukelom, advocaat Pels Rijcken

Pels Rijcken benoemt nieuw bestuur

Voor de komende vier jaar heeft Pels Rijcken een nieuw bestuur benoemd.

Kantoor-Pels-Rijcken

Commissie van drie personen onderzoekt miljoenenfraude Pels Rijcken

De Haagse orde van advocaten heeft een commissie opgericht die onderzoek doet naar aanleiding van de miljoenenfraude bij Pels Rijcken.

Kantoor-Pels-Rijcken

Grapperhaus zweeg over onderzoek Pels Rijcken vanwege ‘staatsgeheim’

Al twee jaar geleden, in maart 2019, hoorde minister Ferd Grapperhaus over een strafrechtelijk onderzoek naar een notaris van Pels Rijcken.

Arjen van Rijn, de Haagse deken van de Nederlandse orde van advocaten, start een onderzoek naar de advocaten die werken bij Pels Rijcken. Van Rijn gaat onderzoeken of er advocaten van Pels Rijcken betrokken zijn geweest bij de miljoenenfraude van notaris en bestuursvoorzitter Frank Oranje. ῾Hoewel daar nu nog niets van is gebleken, moet ik dat toch zelf gaan bekijken,᾽ zegt hij in het FD. Een woordvoerder van Pels Rijcken laat weten dat de landsadvocaat aan het onderzoek zal meewerken.

Kantoor-Pels-Rijcken

Haagse deken start onderzoek naar advocaten van Pels Rijcken

Arjen van Rijn, de Haagse deken van de Nederlandse orde van advocaten, start een onderzoek naar de advocaten die werken bij Pels Rijcken.

Kantoor-Pels-Rijcken

Overleden oud-bestuursvoorzitter Pels Rijcken beschuldigd van wegsluizen miljoenen

Frank Oranje, de voormalig notaris en bestuursvoorzitter van Pels Rijcken is beschuldigd van het jarenlang wegsluizen van miljoenen van cliënten.